Antena 3 CNN Politică Călin Popescu-Tăriceanu, detalii surprinzătoare după întâlnirea cu Iohannis. Ce planuri avea președintele

Călin Popescu-Tăriceanu, detalii surprinzătoare după întâlnirea cu Iohannis. Ce planuri avea președintele

Călin Popescu-Tăriceanu, detalii surprinzătoare după întâlnirea cu Iohannis. Ce planuri avea președintele
de S.T.    |    27 Dec 2016   •   22:45

Călin Popescu-Tăriceanu a dezvăluit detalii de la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis și planurile pe care acesta le-a avut pentru a forma o nouă majoritate.

Tăriceanu a susţinut că la întrevederea pe care a avut-o după anunţarea rezultatelor alegerilor, preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis că va face tot ce îi stă în putere pentru a nu numi un premier PSD.

„Ne-a prezentat dorința domniei sale de a realiza o altă majoritate. O majoritate alcătuită din PNL, ALDE, USR, PMP, UDMR plus minorități. Pe hârtie ar fi însumat puțin peste 50%, dar ar fi desconsiderat opțiunea majoritară a electoratului. (...). Noi și PSD am anunțat că vom face o coaliție. Am spus formula politică pe care o preconizăm. Ceea ce a fost pentru mine surprinzător a fost că această propunere a fost însoțită de o serie de considerații ale președintelui pe care eu le-am apreciat ca fiind o încercare de intimidare a noastră. Cred că președintele face o greșeală imensă, pentru că vrea să-l copieze pe Băsescu”, a declarat Tăriceanu, marți seară, la Antena 3.

Citește și:

Tăriceanu: Președintele Klaus Iohannis a declanșat o criză politică de care România nu are nevoie

×
Subiecte în articol: majoritate Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close