Campanie electorală cu scandal. Două persoane au ajuns la spital, în urma unui conflict izbucnit între echipe ale USL şi ARD

de G.S.    |    24 Noi 2012   •   19:32
Campanie electorală cu scandal. Două persoane au ajuns la spital, în urma unui conflict izbucnit între echipe ale USL şi ARD Foto: Mediafax

Două persoane au ajuns la Spitalul Judeţean Buzău, după ce au fost implicate într-un conflict izbucnit, sâmbătă, în localitatea buzoiană Mărăcineni, între două echipe de campanie ale USL şi ARD, conform Mediafax.
   
Potrivit comisarului şef Florina Crucianu de la IPJ Buzău, conflictul a izbucnit în localitatea buzoiană Mărăcineni, fiind anunţat la 112. În momentul în care poliţiştii au ajuns la locul indicat, au găsit două tabere de susţinători a doi candidaţi la alegerile parlamentare din 9 decembrie, care se jigneau reciproc.
   
Conform sursei citate, conflictul a fost aplanat la sosirea poliţiştilor, care fac cercetări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întamplat. Crucianu spune că au fost depuse deja trei plângeri penale, două pentru lovire şi alte violenţe împotriva a trei localnici din Mărăcineni şi o plângere penală pentru furt şi distrugere împotriva unei localnice.
   
Potrivit poliţiştilor, conflictul a izbucnit în momentul în care o caravană a ARD, susţintoare a deputatului Cezar Preda, candidat pe Colegiul Camera DEputaţilor Buzău, se deplasa în localitatea Mărăcineni, îndemnîndu-i pe localnici să voteze cu liderul PDL Buzău. Mesajul susţinătorilor lui Preda era transmis printr-o staţie amplasată pe un autoturism. În aceleaşi momente, o maşină cu susţinători ai contracandidatului lui Cezar Preda, Marcel Ciolacu, de asemenea candidat pe Colegiul 7 Camera Deputaţilor din partea USL, se deplasa în faţa caravanei ARD, împărţind flyere inscripţionate cu măsurile luate de PDL în timpul guvernării Boc, respectiv tăierea salariilor şi pensiilor ori impozite mai mari.
   
Conflictul între cele două părţi s-a iscat în momentul în care susţinătorii lui Preda le-au reproşat susţinătorilor lui Ciolacu că îi împiedică să facă o campanie în mod civilizat pentru candidatul pe care îl susţin.
   
Lucrurile au degenerat şi, potrivit susţinătorilor USL, oamenii din caravana ARD s-ar fi urcat cu picioarele pe maşina social-democraţilor, ar fi smuls staţia din interiorul maşinii şi ar fi încercat să smulgă difuzorul aflat pe capota autoturismului.
   
În acelaşi timp, o susţinătoare ar fi smuls şi distrus telefonul mobil al unui membru din caravana adversă cu care acesta ar fi filmat incidentul.
   
În urma altercaţiei, două persoane au fost rănite şi au ajuns la Spitalul Judeţean Buzău.
   
Candidatul USL Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, că doi membri ai caravanei sale au ajuns în spital după ce au fost agresaţi de oamenii lui Cezar Preda, considerând incidentul extrem de grav.
   
Ciolacu susţine că se încearcă recuperarea imaginilor scandalului şi bătăii, după care va cere arestarea agresorilor.

x close