Antena 3 CNN Politică Cioloș ignoră Parlamentul: Prună rămâne în funcție, după ce moțiunea simplă a trecut

Cioloș ignoră Parlamentul: Prună rămâne în funcție, după ce moțiunea simplă a trecut

Cioloș ignoră Parlamentul: Prună rămâne în funcție, după ce moțiunea simplă a trecut
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    18 Oct 2016   •   19:05

Premierul Dacian Cioloş a luat notă de moţiunea simplă votată în Parlament împotriva ministrului Justiţiei Raluca Prună şi consideră că aceasta trebuie să rămână în funcţie întrucât parlamentarii nu au avut obiecţii asupra mandatului ei, ci au clarificat anumite declaraţii ale acesteia, precizează purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, potrivit agerpres.ro.

"Premierul consideră că doamna ministru a fost chemată în Parlament nu pentru ceea ce a făcut sau pentru ceea ce nu a făcut în domeniul pe care îl gestionează, ci pentru ceea ce a spus. Totodată, prim-ministrul consideră că parlamentarii au dorit prin această moţiune să îşi clarifice anumite declaraţii ale doamnei Prună - făcute într-un context mai larg, legat de investiţiile financiare în Justiţie - şi nu au avut obiecţii de fond asupra mandatului sau obiectivelor asumate de ministrul Justiţiei. Din acest motiv, premierul consideră că doamna ministru trebuie să îşi continue activitatea şi să gestioneze mai departe portofoliul pe care îl deţine", se arată în declaraţia purtătorului de cuvânt al Guvernului. 

Moţiunea simplă pe Justiţie depusă de PSD la Camera Deputaţilor a fost adoptată, marţi, de plen cu 155 voturi "pentru". Un număr de 60 de deputaţi nu şi-au exprimat votul. Moţiunea a fost dezbătută săptămâna trecută.

Un număr de 60 de deputaţi nu şi-au exprimat votul. Moţiunea intitulată "Şi minciuna poate să ucidă" a fost dezbătută săptămâna trecută.

Cei 80 de semnatari ai moţiunii au solicitat demisia ministrului Justiţiei, Raluca Prună, după ce aceasta a afirmat în plenul CSM din data de 6 octombrie "că a minţit la CEDO" despre situaţia fondurilor alocate pentru penitenciare.

"La data de 14.06.2016, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, se prezintă în faţa CEDO, unde susţine şi depune un act privind măsurile care au fost luate şi cele care urmau a fi luate în vederea îmbunătăţirii condiţiilor din penitenciare. După această prezentare, ministrul Justiţiei face afirmaţii în plenul CSM din data de 06.10.2016 susţinând că 'eu m-am dus şi am minţit la CEDO - şi spun bine minţit la CEDO - că eu am crezut că, dacă mi se dă o hârtie sub semnătura cuiva din statul român... deci eu am minţit acolo spunând că noi am asigurat buget pentru şapte penitenciare a câte 150 de milioane pentru fiecare penitenciar, aproape un miliard de euro, dar astea erau nişte bune intenţii, pentru că, în realitate, în buget noi nu avem aceşti bani'. Declaraţia doamnei Prună este mincinoasă sub două aspecte: unul priveşte 'minciuna cu hârtia sub semnătura cuiva din statul român', cel de-al doilea că un înalt demnitar al statului român a minţit în faţa unui organism internaţional", se arăta în textul moţiunii.

Potrivit moţiunii, prin bugetul de stat aprobat de Parlament pentru anul 2016 pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor a fost alocată suma de 1.157.669.000 lei, iar suma de 71.855.000 lei reprezenta venituri proprii. De la aprobarea bugetului şi până în luna iunie au mai fost adoptate alte acte normative care să suplimenteze fondurile alocate, au explicat semnatarii.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close