Antena 3 CNN Politică Cîţu pregăteşte listele cu miniştri care vor pleca acasă, dacă va deveni președinte PNL

Cîţu pregăteşte listele cu miniştri care vor pleca acasă, dacă va deveni președinte PNL

Florin Cîțu vrea să renegocieze ministerele cu USR și UDMR. Astfel, există riscul ca mulți dintre miniștrii să plece din Guvern. Vom afla care este lista pe care și-a făcut-o premierul și dacă sunt șanse să se rupă guvernul în aceste condiţii.

Cîţu pregăteşte listele cu miniştri care vor pleca acasă, dacă va deveni președinte PNL
Sursa foto: Hepta
de Mădălina Mihalache    |    22 Iul 2021   •   20:17

Premierul vrea ca și după data de 25 septembrie, Guvernul să meargă în continuare, în aceeași formulă guvernamentală, însă dorește să renegocieze funcțiile, atât în cadrul Guvernului, cât și în cadrul șefiei Parlamentului.

Surse din PNL spun despre faptul că echipa lui Cîțu își dorește ca Alina Gorghiu să fie președintele Senatului, iar președinția Camerei Deputaților să meargă fie la USR, fie la UDMR.

Dacă președinția Camerei Deputaților la ajunge la USR, atunci ehipa lui Florin Cîțu și-ar dori să câștige un minister de la USR. Unul dintre ministerele vizate este Ministerul Transporturilor, iar ministrul transporturilor ar putea ajunge Lucian Bode, iar la Ministerul de Interne și l-ar dori pe Rareș Bogdan.

Dacă președinția Camerei Deputaților va ajunge la UDMR, pentru Kelemen Hunor, pentru că și-a dorit-o și la negocierile trecute, atunci echipa lui Florin Cîțu va dori Ministerul Dezvoltării, iar ministrul dezvoltării ar putea fi Robert Sighiartău.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu guvern PNL ministere negociere
Parteneri
Se schimbă legea pensiilor! Marcel Boloș, anunț important
x close