Antena 3 CNN Politică Coaliţia va bloca şi în 2012 angajările din sectorul bugetar

Coaliţia va bloca şi în 2012 angajările din sectorul bugetar

Coaliţia va bloca şi în 2012 angajările din sectorul bugetar
Sursa foto: Foto: Intact Images
07 Aug 2011   •   17:39

Coaliţia a decis blocarea posturilor din sectorul public şi în 2012, prin angajarea doar a unui funcţionar la şapte posturi eliberate. Potriviti primului ministru, aceasta reprezintă o condiţie pentru recuperarea pierderii salariale din sistemul bugetar, informează Mediafax.

 
"Încadrarea în acest plafon de 7,2% din PIB cu cheltuielile de personal înseamnă că, în 2012, România trebuie să continue politica de a ocupa doar un singur post vacant din şapte, pentru a putea începe, din 2012, recuperarea salarială şi a ajunge, încetul cu încetul, la salariile de dinainte de tăiere. Obiectivul nostru este ca, începând cu ianuarie 2012, să începem să recuperăm ce mai este de recuperat din pierderile salariale din 2010, nu deodată, ci treptat", a spus Boc într-o videoconferinţă susţinută cu prefecţii.
 
De asemenea, premierul a atenţionat că recuperarea salarială este condiţionată de limitarea angajărilor în sectorul public, înregistrarea unei creşteri economice de cel puţin 3,5% anul viitor şi încadrarea într-un deficit bugetar de 3%.
 
În anul 2009, Guvernul a decis prin ordonanţă de urgenţă, în urma negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional, să suspende ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din administraţie şi să permită angajarea unui singur funcţionar la şapte posturi vacantate, excepţii fiind acceptate doar pentru funcţiile de conducere, înalţi funcţionari şi administraţii subdimensionate.
 
Decizia a fost menţinută atât în 2010, cât şi în 2011.

×
Subiecte în articol: Boc Emil Boc coalitie angajari
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close