Antena 3 CNN Politică Comitetul Executiv al PSD decide, marţi, soarta lui Mircea Geoană

Comitetul Executiv al PSD decide, marţi, soarta lui Mircea Geoană

Comitetul Executiv al PSD decide, marţi, soarta lui Mircea Geoană
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    21 Noi 2011   •   22:25

Comitetul Executiv al PSD se va pronunţa, marţi, prin vot, asupra recomandării făcută de Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală (CNAIM), ca preşedintele Senatului, Mircea Geoană, fost preşedinte al formaţiunii, să fie exclus din partid.

În urmă cu două săptămâni, BPN al PSD a decis înlocuirea lui Mircea Geoană cu Titus Corlăţean la conducerea Senatului. Mircea Geoană a catalogat iniţiativa ca fiind greşită. Conducerea partidului l-a acuzat de încălcarea Statutului, prin nerespectarea deciziei BPN.

Preşedintele formaţiunii, Victor Ponta, a sesizat Comisia de Integritate a formaţiunii în cazul fostului preşedinte al PSD.

Pe 13 noiembrie, Comisia de integritate a PSD a decis, cu 43 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi două abţineri, să recomande Comitetului Executiv Naţional excluderea lui Mircea Geoană din partid. Decizia a fost luată înainte ca Geoană să ajungă la sediul partidului, unde fusese invitat ca să îşi susţină punctul de vedere.

Comitetul Executiv al PSD a fost convocat pentru 22 noiembrie, la şedinţă fiind invitat şi Mircea Geoană, în cazul căruia există o recomandare de excludere din partid.

Preşedintele Senatului a transmis o scrisoare membrilor Comitetului Executiv, menţionând că nici până în prezent nu i-au fost comunicate motivele pentru care se cere sancţionarea sa de către CEx.

În ultima vreme au apărut informaţii privind un partid politic pe care îl va iniţia Geoană după ce va fi exclus din PSD. O parte dintre liderii judeţeni ai PSD, precum şi câţiva parlamentari i-au promis sprijin lui Mircea Geoană, dacă acesta va decide înfiinţarea unui nou partid, după iminenta excludere din PSD, la Comitetului Executiv din 22 noiembrie.

CExN al PSD are 57 de membri, printre care Victor Ponta, Liviu Dragnea, Ion Iliescu, Adrian Năstase, Titus Corlăţean, Dan Nica şi Marian Vanghelie.

Citeşte şi Geoană către senatorii PSD: Rămânem prieteni, indiferent ce se întâmplă la CEx.


×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close