Antena 3 CNN Politică Geoană, aproape exclus din PSD. Decizia finală va fi luată de Comitetul Executiv

Geoană, aproape exclus din PSD. Decizia finală va fi luată de Comitetul Executiv

Geoană, aproape exclus din PSD. Decizia finală va fi luată de Comitetul Executiv
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    14 Noi 2011   •   15:13

Biroul Permanent Naţional (BPN) al PSD a reconfirmat, luni, decizia de excludere luată duminică de Comisia de Etică, a anunţat liderul social-democrat Victor Ponta. Decizia a fost luată în unanimitate.

"Decizia luată de BPN săptămâna trecută a fost o decizie bună. Azi a fost reconfirmată, votul a fost unanim", a precizat Ponta, după şedinţa conducerii PSD.

Reuniunea Comitetului Executiv Naţional (CExN) a partidului a fost convocată pentru 22 noiembrie, la şedinţă urmând să fie invitat şi Mircea Geoană, în cazul căruia există o recomandare de excludere din partid de la Comisia de Integritate, a precizat Victor Ponta.

Mai mult, Ponta a spus că Geoană se poate adresa, dacă doreşte, Comitetului Executiv, în legătură cu recomandarea Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală de a-l exclude din partid.

"Dacă domnul Geoană va dori să fie prezent la CEx, este o dorinţă legitimă. Fac însă un apel la el, dacă mai are un pic de respect faţă de partidul care i-a oferit atât de multe, ar trebui să ne sprijine, să nu mai ajute puterea să deturneze atenţia de la adevăratele probleme. (...) Domnul Geoană poate fi prezent la CEx dacă nu mai face conferinţă de presă înainte, altfel nu mai are rost să îl invităm, că aflăm de la presă ce are de spus", a adăugat Ponta.

 


Comisia de integritate a PSD a decis, duminică, cu 43 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi două abţineri, să recomande Comitetului Executiv Naţional al partidului excluderea lui Mircea Geoană din PSD.

În momentul în care Mircea Geoană a ajuns la sediul PSD şi a ţinut o scurtă declaraţie de presă înainte de a intra în şedinţa CNAIM, un membru al Comisiei, care s-a recomandat Mariana Negoiţă, de la PSD Sector 3, a ieşit din sediu şi a anunţat că s-a decis excluderea lui Geoană din PSD, ea declarându-se revoltată că hotărârea s-a luat fără ca Geoană să fie audiat şi cu "încălcarea prevederilor Statutului PSD".

Ulterior, preşedintele CNAIM a PSD, Dan Şova, a anunţat oficial decizia Comisiei de a recomanda CExN al formaţiunii excluderea lui Mircea Geoană din partid, precizând că preşedintele Senatului nu a anunţat că va participa la şedinţa de duminică a acestui for.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, duminică, la ieşirea din sediul PSD, unde venise la şedinţa CNAIM a PSD şi de unde a ieşit în câteva minute, că este consternat de modul în care Comisia a luat decizia în cazul său, menţionând că regretă situaţia şi face apel la calm.

Decizia de duminică vine pe fondul unor tensiuni care au marcat evoluţia partidului în ultimii ani.

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană excludere PSD Victor Ponta
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close