Antena 3 CNN Politică Conflict de interese în afacerile lui Dan Barna pe fonduri UE cu Consiliul Județean Alba

Conflict de interese în afacerile lui Dan Barna pe fonduri UE cu Consiliul Județean Alba

Conflict de interese în afacerile lui Dan Barna pe fonduri UE cu Consiliul Județean Alba
21 Oct 2019   •   10:17

Consiliul Județean Alba aproba, în 2013, înființarea unui ONG care să se ocupe de implementarea de proiecte și de programe pentru domeniul de la Sâncrai, devenind unul dintre acționarii acestei organizații. Coasociat al CJ, un alt ONG care l-a împuternicit să participe la prima ședință AGA pe însuși Dan Barna

Asociația care l-a împuternicit o are drept membră fondatoare pe Magdalena Bene, salariată a Consiliului Județean și managerul celor trei proiecte pe fonduri europene care vizau incluziunea pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități, proiecte administrate de firma privată a lui Dan Barna. Iar ca lucrurile să fie și mai clare, ONG-ul nou format era prezidat de aceeași Magdalena Bene.

Operațiunea se înscrie perfect în prevederile articolului 309 Cod penal, care incriminează fapta de conflict de interese, conform specialiștilor în drept. „Jurnalul” prezintă, în cele ce urmează, documentul oficial, adoptat de Consiliul Județean Alba, chiar în timp ce consultantul Dan Barna derula implementarea respectivelor trei proiecte finanțate din fonduri europene care fac, în prezent, obiectul investigațiilor Departamentului pentru Luptă Antifraudă (DLAF).

Documentul la care ne referim poartă denumirea de Hotărârea Consiliului Județean Alba, cu numărul 99, emisă în data de 30 mai 2013, privind aprobarea asocierii județului Alba, prin Consiliul Județean Alba, pentru constituirea Asociației ROSEA, în cadrul proiectului „Incluziune socială și pe piața muncii, prin întreprinderi sociale”. Prin vot, consilierii județeni de la vremea respectivă aprobă această asociere și dispun alocarea sumei de 200 de lei, reprezentând aportul asociatului Consiliul Județean Alba la patrimoniul inițial al Asociației ROSEA.

Totodată, consilierii își dau votul pentru atribuirea în folosință gratuită a imobilului compus din construcții și teren situat în localitatea Sâncrai, județul Alba, în vederea utilizării de către asociația nou-înființată ca sediu.

Prin aceeași Hotărâre, semnată de președintele de atunci al Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, și de secretarul județului, Mariana Hurbean, au fost desemnați, din partea instituției publice, Dan Mihai Popescu – reprezentant în Adunarea Generală a Asociaților al Asociației ROSEA, respectiv Aitai Marian Florin, în Consiliul Director. Consilierii l-au împuternicit, cu acest prilej, pe președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, să semneze actul constitutiv.

Citește articolul complet pe Jurnalul.ro

 

×
Subiecte în articol: Dan Barna conflict de interese
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close