Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: PD-L renunţă prea uşor la angajamentele făcute

Crin Antonescu: PD-L renunţă prea uşor la angajamentele făcute

Crin Antonescu: PD-L renunţă prea uşor la angajamentele făcute
16 Dec 2008   •   20:59

Nu mai e loc de-ntors. Două partide - PSD şi PD-L - rivale în trecut, partenere în prezent, şi - promit ele - din nou rivale în viitor vor guverna împreună ţara. Cu stânga şi cu dreapta. Şi-au împărţit ministerele, acum bat în cuie oamenii, apoi promit să se apuce de treabă. Care treabă? Programul de guvernare care a scăpat, marţi, în presă e generalist, plin de promisiuni şi abundă în măsuri de stânga.
Premierul desemnat e criticat de toată lumea pentru supunerea sa faţă de preşedintele Băsescu. Mâine vom afla oficial şi cine va face parte din viitorul guvern, cert e că Ministerul Justiţiei se va numi şi al Libertăţilor Civile - iar la conducerea lui va fi un independent. Noul guvern va fi format din 18 ministere, un vicepremier şi un ministru delegat.
Acesta şi alte subiecte au fost dezbătute, marţi, în cadrul emisiunii Ştirea Zilei,, de către Crin Antonescu, vicepreşedinte PNL şi posibil vicepreşedinte al Senatului şi Gheorghe Nichita, vicepreşedinte PSD Iaşi şi negociator cu PD-L.
În cadrul emisiunii, vicepreşedintele PNL, Crin Antonescu, s-a declarat dezamăgit de felul în care PD-L renunţă la promisiunile făcute. "Theodor Stolojan - premier şi Monica Macovei la Justiţie erau angajamentele PD-L, pe care acum le dă la o parte cu atâta uşurinţă", a declarat Crin Antonescu.
Cât priveşte împărţirea ministerelor anunţate marţi, între cele două părţi ale coaliţiei de guvernare, vicepreşedintele PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, a declarat că acestea vor fi împărţite în mod echitabil. Potrivit acestuia, la Justiţie vor fi făcute mai multe nominalizări de candidaţi independenţi din care va fi ales un ministru.
Într-o intervenţie telefonică în direct, redactorul-şef al Jurnalului Naţional, Victor Ciutacu, a declarat că, din câte se observă în aceste zile, PSD nu îşi impune deloc punctul de vedere, ci se supune regulilor stabilite de Traian Băsescu.
Referitor la posibila candidatură a lui Sorin Oprescu pentru ocuparea funcţiei de preşedinte, Victor Ciutacu este de părere că actualul primar al Capitalei are şanse reale de a-l înfrânge pe Traian Băsescu.
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Stirea Zilei guvern ministere
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close