Antena 3 CNN Politică Dan Voiculescu: Partidul Conservator este activ de 14 ani şi este pregătit pentru mai mult

Dan Voiculescu: Partidul Conservator este activ de 14 ani şi este pregătit pentru mai mult

Dan Voiculescu: Partidul Conservator este activ de 14 ani şi este pregătit pentru mai mult
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Apr 2014   •   12:00
Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a explicat că foştii parteneri liberali au cerut demisia ministrului Agriculturii, fără a avea motive clare şi a cerut membrilor prezenţi în sală să voteze păstrarea lui Daniel Constantin în funcţia de ministru. 
 
Toată sala a votat pentru susţinerea lui Daniel Constantin.
 
Dan Voiculescu a explicat că Partidul Conservator este activ de 14 ani şi că, în acest moment, este pregătit pentru mai mult.
 
"Noi avem acum un Congres Ordinar, conform statutului, pentru alegerea noii conduceri. La acest congres nu vor fi incidente care să dea satisfacţie adversarilor noştri politici, va fi un congres care va reuni oameni tineri, care vor performa. De 14 ani Partidul Conservator este activ politic. Astăzi avem trei miniştri pe ministere grele, unul foarte greu, agricultura, avem un vice-premier, organizaţii în toate judeţele României, suntem un partid pregătit pentru mai mult. Avem condiţiile necesare să fim mai mult decât suntem astăzi."
 
Preşedintele fondator al PC a arătat că există totuşi şi probleme pe care partidul trebuie să le rezolve dar şi că există un potenţial foarte mare pentru viitor. 
 
"Avem o problemă: relaţia dintre liderii naţionali şi liderii judeţeni. Este mare nevoie să strângem rândurile, să ne întâlnim mai des cu liderii judeţeni şi să încercăm mai mult să le rezolvăm. Dacă PC, cu structura centrală actuală, va reuşi să strângă rândurile şi în teritoriu, unde liderii judeţeni sunt factorii determinanţi, am să vă propun o rezoluţie, un angajament al preşedintelui în exerciţiu şi anume: validarea faptului că la alegerile din 2016 PC va avea minim 8%."
 
În final, preşedintele fondator al PC a arătat că, în 2007, conservatorii au iniţiat suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, demers la care s-au alăturat şi celelalte forţe politice. 
 
"Europarlamentarele sunt importante, vom avea un rol, alegerile prezidenţiale sunt esenţiale, vom avea un rol. Românii de pretutindeni nu au înţeles actul de curaj din 2007 când l-am suspendat pe Traian Băsescu şi noi am fost iniţiatorii suspendării sale, noi am văzut răul împotriva României. Din păcate, românii nu au vrut să vadă, am fi asistat la o Românie mai puţin rănită. Vă mulţumesc şi să vă ajute Dumnezeu!"

Partidul Conservator organizează sâmbătă, la Romexpo, un congres extraordinar şi va alege o nouă structură de conducere.
 
Delegaţii participanţi la congres vor alege preşedintele, preşedinte executiv, prim-vicepreşedintele şi secretarul executiv al partidului.

×
Subiecte în articol: PC Dan Voiculescu Partidul Conservator
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close