Antena 3 CNN Politică După Mircea Diaconu, un alt politician anunţă că se retrage de la guvernare

După Mircea Diaconu, un alt politician anunţă că se retrage de la guvernare

După Mircea Diaconu, un alt politician anunţă că se retrage de la guvernare
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    06 Noi 2012   •   23:29

Omul politic şi poetul Marko Bela a anunţat, marţi, că, deşi şi-a depus încă o candidatură la parlamentare, se va retrage "încet-încet din politică".

"La mine lucrurile s-au întâmplat invers, având o meserie onestă care este literatura m-am apucat de politică. (...) Aceia care ne sugerează faptul că literatura şi politica sunt incompatibile vor să ne împiedice să ne implicăm, vor neimplicarea intelectualilor în politică", a precizat senatorul UDMR, Marko Bela, potrivit Agerpres.

Fostul preşedinte al UDMR, Marko Bela, a intrat în politică în 1989, ca membru fondator al organizaţiei judeţene Mureş a UDMR, este senator de Mureş, iar între 1993 şi 2011 a fost preşedinte al UDMR.

În perioada 2004 - 2007 şi 2009 şi 2012 a fost viceprim-ministru al Guvernului României.

Tot astăzi, senatorul PNL Mircea Diaconu a anunţat că se va retrage din politică. CSM a sesizat CCR, pentru soluţionarea conflictului juridic de natură constituţională, după ce Senatul nu l-a revocat pe Mircea Diaconu, nerespectând astfel hotărârea ICCJ privind starea de incompatibilitate a actorului. 

Pe 27 ianuarie 2011, Agenţia Naţională din Integritate a decis că senatorul liberal Mircea Diaconu este în incompatilbilitate din decembrie 2008, în condiţiile în care pe lângă calitatea de parlamentar acesta ocupa şi funcţia de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara" din Capitală, funcţie de conducere specifică unei instituţii publice locale.




×
Subiecte în articol: Marko Bela Mircea Diaconu
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close