Antena 3 CNN Politică Firea, despre tăierea voucherelor de vacanţă: “Turismul din România primește o lovitură de grație”

Firea, despre tăierea voucherelor de vacanţă: “Turismul din România primește o lovitură de grație”

Senatoarea PSD, Gabriela Firea, a lansat un nou mesaj critic la adresa colaliţiei de guvernare pe care o acuză că nu se ţine de promisiunile asumate în campanie. Ea consideră că măsura tăierii voucherelor de vacanţă este o lovitură de graţie pentru turismul românesc.

Firea, despre tăierea voucherelor de vacanţă: “Turismul din România primește o lovitură de grație”
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    09 Feb 2021   •   19:45

Prim vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea critică măsurile luate de guvernul Cîţu menite să facă economie în buget prin tăierea voucherelelor de vacanţă.

“Ziua si tāierea! Ziua si minciuna iesita la suprafata! Tăierea voucherelor de vacanță nu a fost anunțată în campanie de niciunul dintre partidele din Coaliția de Guvernare. Dimpotrivă, susțineau că vor relansa economia și vor sprijini sectorul Horeca.

Tăierea voucherelor este ilustrativă pentru viziunea economică nocivă a actualului Guvern de tip contabil.

Mizând că vor face economie la buget, prin tăierea acestor beneficii, în realitate efectul este diametral opus”, a spus Fire ape Facebook.

Firea, reaminteşte că după dezastrul de anul trecut firmele sunt iar puse în situaţia de a-şi declara falimentul.

“Turismul din România primește o lovitură de grație după dezastrul de anul trecut, firmele vor da faliment și nu vor mai plăti taxe la buget.

Salariații acestor firme vor intra în șomaj – nu vor mai plăti nici ei taxe și contribuții, dimpotrivă vor crește cheltuielile cu șomajul.

Nu în ultimul rând, se renunță la o măsură care avea beneficiul de a fiscaliza o mare parte din activitatea turistică din România, care acum, pe fondul pandemiei și cu spectrul falimentului e posibil sā reintre în zona gri sau chiar în zona neagră”, a mai scris Firea pe Facebook.

Gabriela Firea: Programul "Repornim România" propus de PSD are soluţii pentru sustinerea turismului românesc

“În viziunea PSD, voucherele nu doar că nu ar fi fost tăiate, ci dimpotrivă erau necesare pentru repornirea industriei turistice și sectorul HORECA.

În luna mai 2020, în contextul pandemiei, PSD a prezentat programul „Repornim România”, în care voucherele de vacanță reprezentau o soluție pentru susținerea turismului românesc”, a conchis Firea pe Facebook.

 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close