Antena 3 CNN Politică George Simion, desființat de primarul Iașului, Mihai Chirica: “Suferă de un dereglaj de personalitate. Se crede Mesia”

George Simion, desființat de primarul Iașului, Mihai Chirica: “Suferă de un dereglaj de personalitate. Se crede Mesia”

După ce, în 2019, Mihai Chirica îl considera pe George Simion un român adevărat, acum primarul Iașului îl cataloghează pe acesta drept om care se crede Mesia pe fondul unui dereglaj de personalitate.

George Simion, desființat de primarul Iașului, Mihai Chirica: “Suferă de un dereglaj de personalitate. Se crede Mesia”
de Gabriel Dano    |    16 Sep 2021   •   18:25

”L-aș caracteriza pe George Simion într-o singură propoziție: un român adevărat. Pentru mine, George este unul dintre cei care s-au născut într-o altă zodie, într-o zodie care nu apare nicăieri, este zodia în care n-am născut toți cei care credem în unirea tuturor provinciilor românești. Este zodia celor care se jertfesc și își pun în slujba acestui destin tot ce au, o fac cu dragoste de țară fără să aștepte vreo răsplată.

Nu cred că George Simion vrea să fie europarlamentar pentru că îi place Bruxelles-ul mai mult decât România. Pentru George candidura la europarlamentare este o continuare a luptei. Succes, George. Nu sunt mulți români care cred în România Mare, foarte ușor suntem calificați drept anarhiști, mai aveau puțin și ne făceau și infractori”, a declarat Mihai Chirica în 2019, când George Simion a candidat la alegerile europarlamentare.

La doi ani după această caracterizare onorantă pentru liderul AUR, Mihai Chirica, acum membru important în Partidul Național Liberal, are o părere total opusă.

”Acum, dacă nu l-aș cunoaște pe George Simion, mi-aș vedea de treaba mea sau aș rosti o înjurătură printre dinți. AUR reprezintă o formațiune politică care s-a născut din nesăbuința PNL!
Dacă nu se lua acele decizii total nefirești pentru România de a închide piețile, cu supermarketurile deschise și de a bloca accesul în biserici la un popor eminamente ortodox, AUR nu exista astăzi. Dar au scris cu litere de AUR pentru asta și ar fi fost o formațiune înființată, dar neparlamentară.

Ei s-au trezit cu mai mulți parlamentari decât au visat, ca și USR de altfel, din cauza acestor decizii de ultim moment al lui Orban total eronate, total negândite social și puse în practică fără minte. Și acum câțiva ”deștepți” au aruncat bolovanul la apă și mai trebuie o armată de deștepți ca să scoată bolovanul”, a spus Mihai Chirica, pentru Fanatik.

Primarul Iașiului se întreabă acum dacă nu cumva liderul AUR simulează, de fapt, anumite acțiuni naționaliste pe care le promovează acesta pe rețelele de socializare ca să atragă electorat de partea sa.

”A reușit să-și ascundă intențiile reale într-o manieră atât de vizibilă, nu ne-am fi gândit niciodată că o să creeze o asemenea structură atât de dăunătoare României de astăzi. Și s-a folosit de niște chestiuni absolut firești, adică apărarea cimitirilor românești din ținuturile cu populație maghiară. Și eu m-aș duce să-mi protejez eroii. Dar dacă el a fost cel care a pus pungi pe cruci? Ei, întrebarea asta nu ne-am mai pus-o.

Sau cine a văzut cu adevărat dacă George Simion a fost lovit sau nu la granița cu Republica Moldova? Sau dacă și-a dat singur cu piatra în cap sau s-a lovit cu capul de aripa interioară a mașinii sub care s-a băgat? Și multe, multe alte lucruri (...)

Intențiile lui reale cred că, de fapt, pleacă pe o frustrare sau un dereglaj de personalitate. El cred că în intimitatea lui se crede o persoană mesianică, care va veni și va salva România, va fi și un Vlad Țepeș și un Ștefan cel Mare și un Iisus și un întregitor, o combinație între toți dacă s-au putea. Acolo a ajuns el în momentul de față, dar știți cum e, timpul și istorie le rezolvă pe toate”, a conchis primarul Iașiului.

×
Subiecte în articol: George Simion Mihai Chirica
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close