Antena 3 CNN Politică Gyorgy Frunda: Locul UDMR este în toate guvernele democratice româneşti

Gyorgy Frunda: Locul UDMR este în toate guvernele democratice româneşti

Gyorgy Frunda: Locul UDMR este în toate guvernele democratice româneşti
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Mar 2014   •   19:29
Consilierul onorific al premierului, Gyorgy Frunda, a explicat, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", la Antena 3, că participarea UDMR este normală, benefică şi acceptată de români. 
 
"Dacă UDMR nu era la guvernare, România nu era nici în NATO. Şi pretenţiile noastre nu sunt deloc exagerate. Şi marea majoritate a românilor este de acord cu participarea UDMR la guvernare."
 
Gyorgy Frunda a explicat că UDMR şi-a făcut treaba foarte bine în toate posturile ocupate de-a lungul timpului. 
 
"În Ministerul Mediului, în Ministerul Culturii, am reuşit să facem faţă intereselor generale. UDMR este singurul partid care a reuşit să aducă la comun cerinţele comunităţii noastre cu interesele generale ale României.  Noi nu am fost în USL şi totuşi, la modificarea Constituţiei, au fost articole pe care USL le-a acceptat. Este un mare câştig. Patru partide româneşti, într-o alianţă, au acceptat aceste cereri ale comunităţilor naţionale din România."
 
"Locul UDMR, care are suportul a peste 80% din maghiari este în toate guvernele democratice româneşti. Aştept şi eu un preşedinte român care, de Anul Nou, să îmi spună şi mie şi rusului şi neamţului un în limba maghiară", a conchis Frunda.
 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close