Antena 3 CNN Politică Liderii USL nu văd cu ochi buni numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de prim-ministru

Liderii USL nu văd cu ochi buni numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de prim-ministru

Liderii USL nu văd cu ochi buni numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de prim-ministru
Sursa foto: Foto: INTACT Images
06 Feb 2012   •   23:09

Liderii USL - Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin - au fost invitaţi, luni, la emisiunea Sinteza Zilei, cu Mihai Gâdea, în cadrul căreia au vorbit despre opţiunea lui Traian Băsescu pentru funcţia de prim ministru - Mihai Răzvan Ungureanu.

Liderul PSD, Victor Ponta, a spus că există exemple externe de situaţii similare în care un şef de servicii externe să fie nominalizat pentru funcţia de prim-ministru de către preşedintele ţării. Ponta a adăugat că vede „o mare problemă în a numi într-o funcţie importantă a ţării o persoană care nu are un sprijin şi o legitimitate populară.“

„Domnul Ungureanu este o persoană respectabilă, dar nu a candidat şi nu are nici măcar un singur vot. Are mai puţine voturi decât cei care au pierdut alegerile în diverse Colegii. Legitimitatea dată de sprijinul preşedintelui Traian Băsescu este una slabă atâta timp cât domnul Băsescu este în acest moment, conform celor mai recente sondaje, un personaj politic în care doar 8-10% din populaţie are încredere“, a declarat Victor Ponta, preşedintele Partidului Social Democrat.

Victor Ponta, despre noul prim ministru


Crin Antonescu, preşedintele PNL, a declarat, de asemenea, că are obiecţii referitor la nominalizarea lui Mihai Andrei Ungureanu pentru funcţia de prim ministru al României de către preşedintele Băsescu. Liderul PNL a mai spus că preşedintele Băsescu s-a folosit de prilejul aşa-ziselor consultări cu partidele politice pentru a scăpa de presiunea subiectului alegerilor anticipate.

Crin Antonescu, despre noul prim ministru



Liderul PC, Daniel Constantin, a declarat că ceea ce s-a întâmplat luni arată că Traian Băsescu suferă de sindromul dictatorului autist.

„În primul rând, pentru că nu a înţeles ce vrea populaţia. Populaţia nu vrea neapărat schimbare domnului Boc. Populaţia a cerut în nenumărate rânduri, pe lângă demisia preşedintelui, un lucru fundamental: să înlăture de la guvernare un sistem pe care l-a creat şi l-a patronat Traian Băsescu, prin intermediul PDL. În al doilea rând, cred că preşedintele suferă de acest sindrom şi din cauza faptului că ţinut să demonteze ideea de independeţă a posibilului viitor premier, Mihai Răzvan Ungureanu“, şi-a motivat liderul PC afirmaţia.

Daniel Constantin: Băsescu suferă de sindromul dictatorului autist


Emil Boc şi-a dat luni dimineaţă demisia din funcţia de prim-ministru.

Cătălin Predoiu a fost numit, imediat, în funcţia de premier interimar.

Traian Băsescu a declarat luni seară că agreează, numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de prim-ministru.


×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close