Antena 3 CNN Politică Memoria îi joacă feste lui Boc. Premierul se contrazice în declaraţii (VIDEO)

Memoria îi joacă feste lui Boc. Premierul se contrazice în declaraţii (VIDEO)

Memoria îi joacă feste lui Boc. Premierul se contrazice în declaraţii (VIDEO)
Sursa foto: boc
14 Oct 2009   •   21:57

Preşedintele poate desemna premier doar candidatul susţinut de majoritatea parlamentară. Asta spunea în 2003 Emil Boc, acelaşi Emil Boc care consideră acum că PDL, minoritar în Parlament, are dreptul să desemneze primul ministru. Şi nu sunt singurele contradicţii în declaraţiile primului premier demis de parlament.

Guvernul demis s-a întrunit miercuri în şedinţă la orele prânzului. Emoţia şi-a spus, însă, cuvântul, în cazul premierului Emil Boc care a uitat că a ocupat interimar postul de Ministrul al Educaţiei şi l-a rugat pe acesta să se pregătească.
Premierul demis a anunţat, după şedinţă, deciziile luate. Memoria i-a jucat feste lui Emil Boc încă o dată. În loc de 260 de milioane de lei, el a spus că a alocat numai 160 pentru salariile profesorilor.

Pentru Boc, probleme par să nu se mai termine. Deşi spune tot timpul că Guvernul său a fost demis din cauză că voia să îşi asume răspunderea pentru legea pensiilor, premierul însuşi a semnat un punct de vedere negativ la proiectul de lege iniţiat de deputatul pedelist Mircea Giurgiu, care viza tocmai eliminarea pensiilor speciale. Informaţia a fost postată pe site-ul pesurse.ro, împreună cu documentul doveditor.

Emil Boc şi liderii PD-L au avut probleme şi cu şeful statului. Potrivit cotidianului Gandul, preşedintele Băsescu le-a reproşat liderilor PDL că n-au ştiut să negocieze cu opoziţia, în special cu UDMR, pentru ca moţiunea de cenzură să fie respinsă şi Guvernul Boc să rămână în funcţie. Băsescu i-ar fi luat în vizor pe vicepreşedinţii Cezar Preda şi Ioan Oltean, cărora le-a reproşat că nu au fost în stare decât să facă "declaraţii sforăitoare" împotriva PSD, care nu au dus în final la nimic.

Traian Băsescu nu a făcut nicio referire la cei trei lideri Blaga,Berceanu şi Videanu, care i-ar fi garantat că Executivul poate trece de moţiunea de cenzură.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Boc
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close