Antena 3 CNN Politică Ministerul Dezvoltării Regionale s-ar putea implica în reabilitarea şi revitalizarea Centrului Istoric din Bucureşti

Ministerul Dezvoltării Regionale s-ar putea implica în reabilitarea şi revitalizarea Centrului Istoric din Bucureşti

Ministerul Dezvoltării Regionale s-ar putea implica în reabilitarea şi revitalizarea Centrului Istoric din Bucureşti
Sursa foto: Foto: INTACT Images
19 Feb 2012   •   13:59
Ministerul Dezvoltării Regionale, condus de Cristian Petrescu, s-ar putea implica în reabilitarea şi revitalizarea Centrului Istoric al Capitalei, conform Mediafax.

"Primăria Capitalei nu are destule programe de promovare a Bucureştiului ca destinaţie turistică. Mă miră lipsa de interes pentru turism a primarului Sorin Oprescu, pentru că turismul este unul dintre domeniile cu cele mai mari rate de creştere", a spus Petrescu.

El a afirmat că turismul ar putea aduce noi locuri de muncă în Capitală, precum şi venituri consistente la bugetul local şi central. Cristian Petrescu susţine, totodată, că Asociaţia de Turism Bucureşti, din care face parte şi Primăria Capitalei, nu funcţionează.

"Voi solicita un punct de vedere al Consiliului General al Municipiului Bucureşti cu privire la strategia de dezvoltare turistica a Capitalei. Bucureştenii merită mai multă apreciere pentru patrimoniul cultural - artistic şi pentru serviciile de loisir, iar primăria Capitalei nu a gestionat suficient această temă", a afirmat ministrul.

El crede că, pe lângă Palatul Parlamentului sau Muzeul Satului, în câţiva ani şi Centrul Vechi al Capitalei ar putea deveni o atracţie pentru turiştii străini.

×
Subiecte în articol: reabilitare centrul istoric
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close