Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă: "De la 1 iunie, vom introduce o schemă de ajutor de stat în valoare de 200 de milioane de euro"

Nicolae Ciucă: "De la 1 iunie, vom introduce o schemă de ajutor de stat în valoare de 200 de milioane de euro"

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că de la 1 iunie se va introduce o schemă de ajutor de stat în valoare de 200 de milioane de euro.

Nicolae Ciucă: "De la 1 iunie, vom introduce o schemă de ajutor de stat în valoare de 200 de milioane de euro"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    20 Apr 2022   •   17:03

"Valorificarea potenţialului agricol al României şi garantarea securităţii alimentare rămân în atenţia Guvernului. Aceste preocupări sunt reflectate în măsurile incluse în pachetul 'Sprijin pentru România', destinate susţinerii sectorului agricol şi industriei alimentare, precum şi protejării economiei şi cetăţenilor de efectele creşterii preţurilor şi ale perioadei dificile pe care o traversăm", a afirmat prim-ministrul Ciucă.

El a adăugat că Guvernul "susţine procesarea produselor agricole în România şi îi încurajează pe fermieri şi procesatori să adauge valoare materiilor prime".

"Începând cu 1 iunie, vom introduce o schemă de ajutor de stat în valoare de 200 de milioane de euro, soluţie aflată în lucru la Ministerul Agriculturii. 10% din valoarea produselor procesate va rămâne la fermieri şi procesatori. Această soluţie va asigura necesarul pieţei interne şi va reduce presiunea asupra stocurilor şi preţurilor la alimente", a mai spus premierul.

Pentru a stimula sectorul agricol şi agro-alimentar să creeze noi locuri de muncă şi să păstreze muncitorii calificaţi, Guvernul mai anunţă că susţine majorarea salariului minim la 3.000 de lei lunar în acest domeniu strategic pentru economia României.

Citiţi şi: Bani mai mulţi pentru o parte dintre copii. Nicolae Ciucă: "40% din pachetul Sprijin pentru România merge înspre măsuri sociale"

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă schemă de ajutor
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close