Antena 3 CNN Politică Noua lege ANI: În formularul public, demnitarii trec doar numărul imobilelor şi conturilor, fără detalii (VIDEO)

Noua lege ANI: În formularul public, demnitarii trec doar numărul imobilelor şi conturilor, fără detalii (VIDEO)

Noua lege ANI: În formularul public, demnitarii trec doar numărul imobilelor şi conturilor, fără detalii (VIDEO)
Sursa foto: boc
26 Apr 2010   •   17:01

Guvernul Boc a elaborat un nou proiect de lege care priveşte funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, după ce Curtea Constituţională a declarat mai multe articole din vechea lege ca fiind neconstituţionale.

Potrivit premierului, principalele modificări se referă de respectarea regimului vieţii private şi la modul în care ANI acţionează în cazul în care se constată neconcordanţe între declaraţiile de avere şi realitate.

În locul declaraţiilor de avere actuale, care încalcă dreptul la viaţă privată, potrivi Curţii Constituţionale, demnitarii vor completa un formular public în care vor arăta numărul de imobile, autoturisme sau conturi deţinute, fără a da însă detali despre adresă, marcă sau bănci. Aceste detalii vor fi însă completate în declaraţia de avere care va fi depusă în regim de confidenţialitate la ANI.

Raprotul întocmit de ANI va fi înaintat ANAF, în cazul în care se constată bunuri care nu au fost impozitate, sau Parchetului care decide începerea anchetei.

Boc a precizat că au mai fost operate modificări de natură tenică şi că speră ca parlamentul să o adopte cât mai repede, pentru ca din iunie demnitarii să completeze declaraţiile de avere în noul regim.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Boc guvern
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close