Antena 3 CNN Politică Oltean: Dacă Guvernul va fi demis prin moţiune de cenzură, Boc nu va mai fi premier

Oltean: Dacă Guvernul va fi demis prin moţiune de cenzură, Boc nu va mai fi premier

Oltean: Dacă Guvernul va fi demis prin moţiune de cenzură, Boc nu va mai fi premier
Sursa foto: Ioan Oltean
04 Iun 2010   •   14:55

Emil Boc nu va mai fi nominalizat pentru funcţia de premier dacă moţiunea de cenzură care va fi depusă de PSD şi PNL va trece, iar guvernul va fi demis, a declarat vineri, vicepreşedintele Ioan Oltean. Ela susţine că şi în acest caz guvernul va fi făcut tot de PDL, existând posibilitatea reducerii numărului actual de ministere.

?Am toată convingerea că această moţiune nu trece şi nu pot să cred că Emil Boc va pierde bătălia cu reformarea societăţii româneşti. Dacă va cădea guvernul Boc, va fi numit un nou prim ministru, care va constitui o nouă formulă guvernamentală, tot al PDL, categoric altul decât Emil Boc?, a spus Oltean.

Vicepreşedintele PDL a mai susţinut că el a fost cel care a propus, în Colegiul Director al partidului, măsura reducerii agenţiilor guvernamentale, a numărului de secretari de stat, consilieri şi directori adjuncţi din instituţiile statului, măsură care a fost adoptată în unanimitate.

?Se va lua în calcul chiar şi o atitudine de diminuare a numărului de ministere. Guvernul a fost abilitat să facă o analiză care vizează orice fel de măsură suplimentară care înseamnă reducerea cheltuielilor. Ceea ce trebuie să ne preocupe este reducerea cheltuielilor. Nu se poate merge în felul acesta. Dacă într-un minister este nevoie de zece secretari de stat, să fie zece, dar să se justifice că există această necesitate. Dacă nu există, să se reducă la câţi trebuie. Guvernul va trebui să vină cu norme de personal şi cu standarde de cost. Normele de personal sunt aproape gata. Când a fost PSD (la guvernare - n.r.), nici nu au vrut să audă de norme de personal şi standarde de cost', a afirmat Oltean.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close