Antena 3 CNN Politică Olteanu, îndemnat de Boc să-şi concedieze consilierii

Olteanu, îndemnat de Boc să-şi concedieze consilierii

Olteanu, îndemnat de Boc să-şi concedieze consilierii
Sursa foto: Emil Boc
11 Feb 2009   •   11:32

Meciul dintre PDL şi PSD pe tema Oprea a fost prefigurat de înţepături între Putere şi Opoziţie. Prezent la procedura de validare a lui Dan Nica la MAI de către plenul reunit al Parlamentului, premierul Emil Boc i-a recomandat liberalului Bogdan Olteanu să-şi concedieze consilierii, deoarece i-au înmânat mapa greşită pentru şedinţa de plen.
"I-aş recomanda lui Bogdan Olteanu să îşi concedieze consilierii, pentru ca au adus mapa greşită, crezând că suntem la discuţia despre buget. În al doilea rand să îşi concedieze consilierii, pentru că l-au sfătuit prost în materie de drept constituţional", a spus Boc.
El a precizat că Guvernul a cerut votul Parlamentului pentru că se remaniază Cabinetul, prin schimbarea structrurii Executivului, comasându-se funcţiile de vicepremier şi de ministru de Interne. "Dacă se schimbă structura Guvernului, remanierea poate fi făcută de către preşedinte, pe baza propunerii premierului, după votul acordat de Parlament", a arătat Boc.
Primul-ministru a acuzat PNL că a lăsat un deficit bugetar record, de 5,2% şi că nu au reuşit niciodată să aloce 10 miliarde de euro pentru investiţii .
"Poate ar fi un element de meditaţie pentru PNL, cum a reuşit cât a fost la guvernare să lase ţara cu cel mai mare deficit de dupa 1989, făcând doar cinci kilometri de autostradă. Ar fi un subiect de meditaţie pentru discuţia de la Comisiile de buget şi faptul că niciodată un guvern liberal n-a reuşit să aloce 10,2 miliarde euro pentru investiţii, în condiţiile în care ne-au lăsat un deficit bugetar de 5,2%. Sunt subiecte de meditaţie pentru şedintele viitoare", s-a adresat Boc către băncile ocupate de parlamentarii liberali.
Bogdan Olteanu a declarat la începutul ţedinţei de plen că PNL nu va vota "Guvernul Boc doi şi-un sfert", deoarece este vorba despre o reînvestire a Guvernului şi nu o remaniere. "PNL nu va da votul de învestitură Guvernului Boc doi şi-un sfert", a anunţat Olteanu. El a adăugat că liberalii nu "reuşesc" să fie convinşi că sunt chemaţi să voteze "Guvernul Boc II" doar din cauza lipsei de bani de la MAI. "Ne aduceţi în faţă Guvernul Boc şi-un sfert", a afirmat el. "Astăzi marcăm sfârşitul celui mai scurt Guvern din istoria recentă. De la Guvernul Cuza încoace, niciun Guvern nu a durat atât de puţin. Mă întreb, domnule prim-ministru, pe Cuza ştim unde să-l căutăm, făcea acum câteva zile Unirea la Focşani cu Oprişan, dar unde vă e Goga? Aveţi vreun poet în Guvern? Vreun om talentat, măcar?", s-a întrebat liberalul.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close