Antena 3 CNN Politică Ordinul "Steaua României", convocat la Cotroceni. Tokes ar putea rămâne fără decoraţie

Ordinul "Steaua României", convocat la Cotroceni. Tokes ar putea rămâne fără decoraţie

de S.T.    |    03 Sep 2013   •   17:15

Laszlo Tokes şi toţi ceilalţi membri ai ordinului "Steaua României" au fost invitaţi la Palatul Cotroceni pe 19 septembrie.

Reuniunea este rezervată alegerilor pentru Consiliul de Onoare, fiind în acelaşi timp şi prima întâlnire a membrilor ordinului după ce europarlamentarul Corina Creţu a cerut retragerea decoraţiei pe care Traian Băsescu i-a acordat-o, în 2009, lui Laszlo Tokes.

Corina Creţu este susţinută de toata conducerea partidului şi toţi membrii PSD decoraţi cu "Steaua României".

În 27 iulie, europarlamentarul Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, la lucrările Universităţii de Vară "Balvanyos", ca împreună cu Guvernul pe care îl conduce să construiască "un sistem de cooperare naţională", astfel încât să ofere "protectorat" Transilvaniei, "aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud".
   
În replică, preşedintele Traian Băsescu a declarat că "nu îşi merită calitatea de cetăţean român cel care cerea ca Transilvania să fie trecută sub protectorat".

Corina Creţu, despre Laszlo Tokes: Un om care jigneşte sentimentele majorităţii românilor

"Nu este important dacă îmi vor lua medalia, nu pentru recunoştintă am ieşit eu în 1989 împotriva lui Ceauşescu", a comentat Tokes.


×
Subiecte în articol: Laszlo Tokes Corina Cretu
Parteneri
Horoscop 24 martie 2023. Vărsătorii şi Taurii trag lozul câştigător
x close