Antena 3 CNN Politică Premierul Nicolae Ciucă va demisiona vineri. Noul guvern Ciolacu va avea mai puţine ministere

Premierul Nicolae Ciucă va demisiona vineri. Noul guvern Ciolacu va avea mai puţine ministere

Începe o săptămână importantă pentru viitorul guvernului. Premierul Nicolae Ciucă ar urma să își depună mandatul vineri, iar zilele următoare ar urma să fie reluate și negocierile pentru noul cabinet. 

de Alina Tănase    |    05 Iun 2023   •   08:23

Soarta UDMR este în continuare incertă. 

La finalul acestei săptămâni, este așteptat premierul Nicolae Ciucă să își depună mandatul, iar noul guvern condus de Marcel Ciolacu ar urma să fie învestit până la data de 15 iunie. 

Până atunci, în zilele următoare premierul va avea o discuție cu președintele Klaus Iohannis, spun surse politice, având însă și presiunea partidului pentru a demisiona. 

Tot zilele următoare este de așteptat ca și negocierile politice între liderii coaliției de guvernare să fie reluate, pentru că trebuie să decidă în primul rând ce se va întâmpla cu cei de la UDMR, iar în acest moment, din ce spun surse politice, nu se știe dacă vor rămâne sau nu la guvernare. 

Totul depinde de cum vor decurge discuțiile, pentru că vor încerca cei din coaliție să renegocieze acel protocol și să-și reîmpartă ministerele, dorind social-democrații să păstreze în primul rând ministerul Transporturilor, dar în același timp ar vrea și rămânerea UDMR la guvernare. 

Dacă însă liberalii vor insista să primească ambele ministere de la UDMR, atât Dezvoltarea, cât și Mediul, este posibil ca maghiarii să iasă de la guvernare, însă, în acest moment nu există o decizie în coaliție.

Totul va fi hotărât la următoarele negocieri.

Ce se știe clar în acest moment este faptul că noul guvern va fi unul mai suplu, având 18 ministere, iar premierul Nicolae Ciucă trebuie să vadă și el ce va face după momentul rotativei. 

Acum, cel mai probabil va merge la șefia Senatului, spun surse politice, după toate semnalele pe care le-a primit de la vârful statului. 
 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close