Antena 3 CNN Politică PSD acuză ilegalitatea noului Cabinet Boc: Actele semnate de membrii Executivului sunt nule

PSD acuză ilegalitatea noului Cabinet Boc: Actele semnate de membrii Executivului sunt nule

PSD acuză ilegalitatea noului Cabinet Boc: Actele semnate de membrii Executivului sunt nule
02 Oct 2009   •   14:10


Prima zi de funcţionare a Cabinetului Boc II, cu ministerele social democrate preluate oficial de foştii parteneri de coaliţie. PSD susţine însă, că actualul executiv funcţioneaza ilegal, iar actele semnate de membrii cabinetului sunt nule.

Social-democraţii, aflaţi acum în Opoziţie, spun că vor contesta deciziile luate de Emil Boc în ceea ce priveşte miniştrii interimari.

Social -democraţii invocă un articol din Constituţie potrivit căruia atunci când, prin remaniere, se modifică structura sau compoziţia Guvernului, Parlamentul trebuie să avizeze modificarea.

De cealaltă parte, primul ministru spune că toate acţiunile sale sunt legale şi că va merge în Parlamentu cu o nuouă formulă în maxim 45 de zile.

Articolul 85 din Constituţie:

(2) În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

(3) Dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, Preşedintele României va putea exercita atribuţia prevazută la alineatul (2) numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru.




Antena 3

×
Subiecte în articol: cabinet Boc ilegal PSD Constitutie
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close