Antena 3 CNN Politică Reacția ministrului Justiției, după ce deputații au votat moțiunea simplă contra sa

Reacția ministrului Justiției, după ce deputații au votat moțiunea simplă contra sa

 Reacția ministrului Justiției, după ce deputații au votat moțiunea simplă contra sa
18 Oct 2016   •   13:27

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a afirmat că moţiunea simplă care a fost adoptată marţi de Camera Deputaţilor nu are repercusiuni directe şi, dacă premierul va permite, va rămâne până la sfârşitul mandatului.

"Repercusiuni în sensul de a fi automat demisă în urma acestei moţiuni nu există. Sigur că acum eu fac parte dintr-o echipă guvernamentală, rămâne de văzut ceea ce va decide premierul. Dacă premierul va decide că trebuie să plec, voi pleca. Dacă premierul va decide că trebuie să rămân până la sfârşitul mandatului, voi rămâne până la sfârşitul mandatului", a declarat Raluca Prună, la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că procedura moţiunii simple este cuprinsă în cadrul legislativ iar într-o societate pluralistă nu toţi oamenii pot fi de acord.

"Suntem o societate pluralistă şi nu putem fi cu toţii de acord. Ştiţi că moţiunea a trecut cu 155 de voturi şi cred că au fost 60 de membri care nu au votat. Deci moţiunea a trecut. (...) Da, vorbesc în metafore şi îmi permit să vorbesc aşa cum pot, folosind toată bogăţia de cuvinte a limbii române. Îmi asum asta", a adăugat ministrul Justiţiei.

Moţiunea simplă pe Justiţie depusă de PSD la Camera Deputaţilor a fost adoptată, marţi, de plen cu 155 voturi "pentru".

Un număr de 60 de deputaţi nu şi-au exprimat votul. Moţiunea intitulată "Şi minciuna poate să ucidă" a fost dezbătută săptămâna trecută.

Cei 80 de semnatari ai moţiunii au solicitat demisia ministrului Justiţiei, Raluca Prună, după ce aceasta a afirmat în plenul CSM din data de 6 octombrie "că a minţit la CEDO" despre situaţia fondurilor alocate pentru penitenciare.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close