Antena 3 CNN Politică Sediile PDL şi UDMR din Bucureşti, la un pas de a fi vândute. Vor fi trecute în domeniul privat al statului

Sediile PDL şi UDMR din Bucureşti, la un pas de a fi vândute. Vor fi trecute în domeniul privat al statului

Sediile PDL şi UDMR din Bucureşti, la un pas de a fi vândute. Vor fi trecute în domeniul privat al statului
Sursa foto: Foto: jurnalul.ro
18 Noi 2011   •   12:52

Sediul UDMR din Bucureşti şi cel al PDL Bucureşti vor fi trecute de Guvern în domeniul privat al statului, informează Mediafax. Mişcarea va permite vânzarea ulterioară, fără ca imobilele să fie scoase la acest moment din administrarea RA-APPS.

Pentru clădirea PDL din Aleea Modrogan, Guvernul va scoate din evidenţa contabilă jumătate din suprafaţa terenului aferent, respectiv aproximativ 1.000 metri pătraţi, şi va reduce volumul suprafeţei construite, invocând măsurătorile cadastrale, relevă ordonanţa de urgenţă privind vânzarea imobilelor RA-APPS.

Suprafaţa terenului va fi redusă însă în acte la 1.076 metri pătraţi, iar suprafaţa construită va fi diminuată de asemenea, în acte, cu aproape 300 metri pătraţi.
   
Prin această operaţiune, valoarea de piaţă a imobilului scade, iar dacă va dori să cumpere, PDL va plăti mai puţin pentru achiziţionarea clădirii la momentul vânzării.
   
Aceeaşi procedură este prevăzută şi pentru sediul din Bucureşti al UDMR, de pe strada Alexandru Puşkin nr. 5, care dispune de un teren în suprafaţă de 291,7 metri pătraţi.
   
"Pentru imobilul cu garaj şi terenul aferent din strada Alexandru Puşkin nr. 5 se propune trecerea în domeniul privat al statului, deoarece acest imobil a fost transferat în baza HG 39/1996 de la Consiliul Local al Municipiului Bucureşti şi nu satisface interesul public. Trebuie avut în vedere că acest imobil a fost preluat cu contract de închiriere, iar în prezent este ocupat cu contract de închiriere de către Uniunea Democrată Maghiară din România", se arată în document.
   
Potrivit sursei citate, cu acest imobil şi terenul aferent va fi completată anexa 4 a HG 60/2005. Anexa respectivă include bunurile imobile aflate în domeniul privat al statului şi administrate de RA-APPS.
   
Conform legii, imobilele aflate în administrarea RA-APPS nu pot fi vândute decât după ce sunt trecute din domeniul public în domeniul privat al statului.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close