Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Nu-i pot spune domn sau prim-ministru lui Boc, este doar un biet activist şcolit la UTC

Tăriceanu: Nu-i pot spune domn sau prim-ministru lui Boc, este doar un biet activist şcolit la UTC

Tăriceanu: Nu-i pot spune domn sau prim-ministru lui Boc, este doar un biet activist şcolit la UTC
Sursa foto: Intact Images
15 Iun 2010   •   16:33

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu nu-i poate spune premierului Boc "domn" deoarece este  că este "un biet activist şcolit la UTC". El l-a îndemnat să-şi facă un bilanţ serios în legătură cu capacitatea de a conduce Guvernul şi să tragă o concluzie firească,  cea a prezentării propriei demisii.
"Faptul că Boc acuză de un an jumătate vechea guvernare nu este decât a se ascunde pentru incompetenţa de care dă dovadă în fiecare zi. Şi vă cer, aşadar, să daţi dovadă de responsabilitate, toată majoritatea politică din Parlament, construită ştim bine cum - prin trădare, prin corupţie, prin şantaj, în pofida voinţei electoratului. Azi cred că e momentul ca Boc să-şi facă un bilanţ serios în legătură cu capacitatea de a conduce Guvernul României şi să tragă concluzia care ar fi normală şi necesară într-o astfel de situaţie: prezentaţi-vă demisia", a susţinut  fostul premier liberal.
Liberalul a ţinut să  reamarce, ironic, că premierului Boc nu-i poate spune "domn" având în vedere că este "un biet activist".
"Am venit aici să-i pun o întrebare lui Boc, căruia nu-i spun nici domn, nici prim-ministru, pentru că, după discursul de astăzi, ne-a arătat că nu poate fi vorba de Ťdomnul Bocť, ci de un biet activist de partid şcolit la şcoala UTC-ului, care e în stare numai să livreze lozinci şi sloganuri. Este penibil să avem în România un astfel de om, care ocupă funcţia de prim-ministru într-o ţară care se vrea europeană", a spus Tăriceanu.
Nici cu "titulatura de prim-ministru" nu poate vorbi liberalul despre un om căruia "preşedintele îi dă peste mânuţe", "colegii de Guvern îi dau peste picioruţe şi el, săracul, se gândeşte cum a ajuns în poziţia asta şi ce să facă".
"Ne-a demonstrat astăzi că nu ştie ce să facă. A luat cea mai incorectă măsură posibilă. (...) Astăzi suntem în faţa unei măsuri de un cinism incredibil şi care nu face decât să aplice şi să facă populaţia să suporte duritatea crizei, în timp de clientela politică stă bine merci la adăpost şi îşi vede de afaceri în continuare. Şi, astăzi, primul-ministru, în loc să vină să propună un set de măsuri de repornire a economiei, a evitat acest lucru. (...) În toamnă ne aşteptăm la o majorare a impozitelor, pentru că măsurile pe care vrea azi Guvernul să le adopte se vor dovedi insuficiente şi probabil se va recurge la o nouă curbă de sacrificiu", a apreciat Tăriceanu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Boc
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close