Antena 3 CNN Politică Vicepreşedintele PNL acuză: PSD minte de zece luni. Aveau de gând să crească salariile doar cu 2-3%

Vicepreşedintele PNL acuză: PSD minte de zece luni. Aveau de gând să crească salariile doar cu 2-3%

Vicepreşedintele PNL acuză: PSD minte de zece luni. Aveau de gând să crească salariile doar cu 2-3%
Sursa foto: Foto: gov.ro
de S.T.    |    06 Noi 2017   •   18:36

Vicepreşedintele PNL Florin Cîţu a declarat luni că liberalii vor sesiza Comisia Europeană în cazul în care premierul Mihai Tudose va încerca să introducă taxa de solidaritate în forma prezentată.

„L-am avertizat pe premierul Tudose că în cazul în care va încerca să introducă această taxă (n.r. de solidaritate) în forma în care a fost prezentată, să deturneze veniturile colectate prin această taxă către alte cheltuieli la buget, vom sesiza Comisia Europeană, pentru că aceste contribuţii au fost introduse prin directive europene”, a spus Cîţu după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

El a acuzat PSD de minciună în cazul mai multor măsuri fiscale anunţate.

„Astăzi avem mai mult ca oricând dovada că PSD a minţit şi minte de zece luni de zile. Ceea ce se întâmplă cu Codul fiscal, cu execuţia bugetară reprezintă dovada clară, cred, pentru toţi românii că PSD a minţit şi minte de un an de zile. A minţit când a promis creşteri de salarii de 25, 50, 100% şi astăzi aflăm că aveau de gând să crească salariile doar cu 2-3 procente. Au minţit atunci când i-am avertizat că legea salarizării unitare reprezintă o bombă cu ceas în bugetul României pentru 2018 şi astăzi vedem că din acest motiv avem oameni în stradă. Şi au minţit când au spus că măsurile pe care le vor lua - supraacciza la combustibili, TVA defalcat, contribuţii mai mari pentru contractele part-time nu vor afecta mediul de afaceri. Cred că astăzi toată lumea ştie că toate aceste măsuri au început deja să afecteze mediul de afaceri, preţurile, dobânzile şi restul. (...) Ceea ce s-a întâmplat în economie în acest an a fost haos şi dezastru. Haos pentru că au tot anunţat măsuri, pe urmă le-au întors, au revenit cu ele, nimeni nu mai ştie ce se întâmplă şi dezastru - execuţia bugetară. Execuţia bugetară la zece luni ştim cu toţii că este cu un punct procentual mai slabă decât era anul trecut, deşi creşterea economică este mai mare. (...) Încă o minciună a PSD a fost că patronatele susţin măsurile fiscale”, a spus Cîţu.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close