Antena 3 CNN Show Cornelia Catanga a murit. ”Nu credea în COVID, a stat acasă şi a luat Ivermectină“

Cornelia Catanga a murit. ”Nu credea în COVID, a stat acasă şi a luat Ivermectină“

Cornelia Catanga a murit. Artista a fost răpusă de COVID-19. Cântăreaţa de muzică lăutărească a murit la vârsta de 63 de ani, la Spitalul Universitar din Capitală.

Cornelia Catanga a murit. ”Nu credea în COVID, a stat acasă şi a luat Ivermectină“
de Andreea Cigolea    |    26 Mar 2021   •   09:41

"Din păcate, Cornelia Catanga s-a prăpădit. Sunt împietrită, efectiv. Un stop cardiorespirator suprapus cu un Covid a răpus-o, acum o oră, la Spitalul Universitar din Capitală. Dumnezeu să o ierte!", a scris Mara Bănică pe pagina sa de Facebook vineri dimineaţa, în jurul orei 6,00.  

Jurnalista a povestit că Aurel Pădureanu, soţul Corneliei Catanga, a sunat-o imediat după deces. ”M-a sunat plângând, că a murit Cornelia. Nu mi-a venit să cred. Cu greu s-a liniştit şi abia am putut să înţeleg ce s-a înţâmplat. Mi-a povestit că îi era rău,că  nu mai putea să respire şi au chemat ambulanţa. La Spital i s-a făcut t testul COVID, iar acesta a ieşit pozitiv. Medicii au vrut să o intubeze, dar Cornelia a făcut stop cardiorespirator. Nu a rezistat“, a declarat pentru Antena 3.  

Catanga nu credea în COVID și s-a tratat acasă cu Ivermectină

Jurnalista a mai afirmat că soţul Corneliei Catanga nu credea în COVID. ”Din păcate, Cornelia a stat acasă şi a luat şi ivermectină, din câte am înţeles. Nea Aurel spunea că el nu crede în această boală, că nu crede în Covid. Mereu eu îi spuneam să nu mai gândească aşa...Este cumplit ce s-a întâmplat", a mai spus jurnalista pentru Antena 3.

Cornelia Catang a ajuns în stare critică, cu Ambulanța, la Spitalul Universitar din Capitală. Fusese chemată Salvarea pentru că artista se simțea foarte rău, iar medicii ajunși la ea acasă au constatat că este vorba de un infarct. Dusă, de urgență, la spital, Cornelia Catanga a pierdut lupta cu viața în ciuda tuturor eforturilor medicale, artista fiind supusă, în van, manevrelor de resuscitare, inima ei nerezistând, afectată probabil și de cumplitul virus pe care îl avea.

În  vara anului 2019, cântăreaţa de muzică lăutarească  a mai fost internată la Spitalul de Urgenţă Floreasca după ce a suferit un infarct. Soţul ei a povestit atunci că a slăbit în jur de 27 de kilograme în doar câteva luni, supărată că fiul său se mutase în America. Aurel Pădureanu a mai povestit că soţia sa  fusese diagnosticată şi cu retinopatie pigmentară evolutivă.

Agenţia Europeană pentru Medicamente nu recomandă tratamentul cu Ivermectină în caz de COVID

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat că nu recomandă utilizarea medicamentului antiparazitar Ivermectină pentru prevenirea şi tratamentul infecţiei cu SARS-CoV-2.

EMA a concluzionat luni că datele disponibile nu susţin utilizarea Ivermectinei pentru tratarea COVID-19 în afara studiilor clinice, potrivit unui comunicat.

"Sunt necesare studii suplimentare pentru a trage concluzii cu privire la eficacitatea şi siguranţa produsului în prevenirea şi tratarea COVID-19", a adăugat EMA.
Eficacitatea Ivermectinei împotriva coronavirusului, prezentată uneori pe reţelele sociale ca un remediu "miraculos", nu a fost dovedită ştiinţific, susţine agenția cu sediul în Amsterdam.

×
Subiecte în articol: Cornelia Catanga Ivermectina
Parteneri
Val de aer tropical în România. Unde vor fi peste 30 de grade
x close