Antena 3 CNN Show Nunta regala O firmă germană își cere scuze pentru o postare rasistă referitoare la Meghan Markle

O firmă germană își cere scuze pentru o postare rasistă referitoare la Meghan Markle

O firmă germană își cere scuze pentru o postare rasistă referitoare la Meghan Markle
28 Mai 2018   •   15:12

O companie germană și-a cerut scuze după ce a postat o imagine cu o bezea acoperită cu ciocolată într-o rochie de mireasă în ziua nunții prințului Harry cu Meghan Markle. Postarea firmei Super Dickmann despre un Schokokuss (bomboana denumită „sărut de ciocolată”) a inclus legenda: "La ce te uiți? N-ai vrea și tu să fii Meghan astăzi?" 

Unii utilizatori ai rețelelor de socializare au declarat că imaginea, acum ștearsă, a fost rasistă. Un purtător de cuvânt al companiei a numit postarea "proastă și jenantă". După ce utilizatorii au raportat  postarea pe pagina de Facebook a companiei, Super Dickmann a scris: "Ne cerem scuze! Lumea lui Super Dickmann este colorată și diversă și departe de a fi rasistă.” Chiar dacă postarea a fost ștersă, imaginile au continuat să circule pe rețelele de socializare. 

 

Imaginea cu Schokokuss, o bine-cunoscută bomboană germană, a fost plasată într-o catedrală cu cuvintele "o spumă albă", o referință la interiorul ei cremos. Purtătorul de cuvânt, Bernd Roessler, a declarat că firma nu s-a gândit îndeajuns înainte de această postare. 

Legăturile dintre Schokokuss și remarcile rasiste nu sunt noi deoarece generațiile mai în vârstă din Germania obișnuiau să denumească bomboana "Negerkuss", adică sărutul unei persoane negre. 
  
Postul german ZDF a fost de asemenea criticat pe rețelele de socializare, utilizatorii spunând că unele dintre comentariile pe care le-au făcut despre nunta regală au fost "rasiste". Comentariile controversate au inclus descrierea lui  Markle că fiind"exotică" de mai multe ori, și că cei ce au cântat la nuntă "au cântat frumos în negru". 

Sursă: BBC 
  

×
Subiecte în articol: rasism nunta regala Meghan Markle
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close