Antena 3 CNN Show Showbiz Sănătatea înseamnă frumuseţe. Pactul care ar putea schimba radical lumea modei

Sănătatea înseamnă frumuseţe. Pactul care ar putea schimba radical lumea modei

Sănătatea înseamnă frumuseţe. Pactul care ar putea schimba radical lumea modei
Sursa foto: Foto: blogs-images.forbes.com
04 Mai 2012   •   13:52
Prea multe tinere mor din cauza tulburărilor de alimentaţie sau îşi distrug sănătatea pentru câteva minute de celebritate. La această concluzie par să fi ajuns editorii Vogue. Cele 16 ediţii internaţionale ale revistei de modă vor folosi de acum înainte doar imagini cu manechine care au o stare bună de sănătate şi vârsta peste 16 ani. Editorii-şefi ai acestor publicaţii doresc să promoveze "imaginea corpului uman sănătos", informează AFP.

Printre semnatarele acestui angajament se află Anna Wintour, celebrul editor-şef al ediţiei americane, şi Emmanuelle Alt, de la Vogue Paris. Acestea şi-au emoţionat cititorii publicând fotografii cu o fetiţă în vârstă de 10 ani, machiată şi purtând articole vestimentare haute-couture.

"Vogue consideră că o stare bună de sănătate înseamnă frumuseţe", afirmă într-un comunicat de presă Jonathan Newhouse, preşedintele Conde Nast International, compania care deţine revistele Vogue. "Editorii-şefi de la Vogue vor să conducă o revistă care se angajează să prezinte în paginile sale manechine sănătoase, pentru cititoare sănătoase", a adăugat acesta.

Angajamentul Vogue cuprinde şase puncte şi va fi publicat în numerele din luna iunie. El stipulează faptul că revista Vogue nu va colabora cu manechine mai tinere de 16 ani sau care "par să prezinte tulburări de alimentaţie".

Şefii de la Vogue vor cere agenţiilor să nu le trimită manechine mai tinere de 16 ani, iar directorilor de casting, să verifice vârsta manechinelor şi să încurajeze "condiţiile de lucru sănătoase", în special pe acelea care au legătură cu alimentaţia.

"Vom fi ambasadoarele imaginii unui corp uman sănătos", afirmă semnatarele noului pact.




 

 

×
Subiecte în articol: manechine moda
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close