Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Rupert Murdoch vrea să cumpere drepturile comerciale ale Formulei 1

Rupert Murdoch vrea să cumpere drepturile comerciale ale Formulei 1

Rupert Murdoch vrea să cumpere drepturile comerciale ale Formulei 1
04 Mai 2011   •   12:57

Miliardarul Rupert Murdoch a confirmat că îşi doreşte să cumpere drepturile comerciale ale Formulei 1, prin intermediul News Corporation, compania media pe care o deţine, care s-a aliat în acest demers cu fondul italian de investiţii Exor, deţinătoare a 30% din acţiunile Fiat.

 
Exor, una dintre cele mai mari companii de investiţii din Europa, şi News Corporation, grupul media global, confirmă că se afla în stadiile preliminare în exploatarea posibilităţii de a crea un consorţiu care să formuleze un plan pe termen lung pentru dezvoltarea Formulei 1 în interesul participanţilor şi al fanilor. Pe parcursul următoarelor săptămâni şi luni, Exor şi News Corporation vor aborda potenţiali parteneri minori şi acţionari în sport. Nu poate exista nicio certitudine că acest lucru va conduce la abordarea actualilor proprietari ai Formulei 1”, se arată într-un comunicat comun al celor două companii.
 
La momentul actual, drepturile comerciale ale Formulei 1 sunt deţinute de CVC Capital Partners, care le-a cumpărat în 2006 în schimbul a 1,8 miliarde de lire sterline. Bernie Ecclestone, acualul boss din Marele Circ, a negat că F1 ar fi de vânzare, dar nu ar refuza o discuţie în acest sens.
 
Personal, eu ştiu că CVC nu vrea să vândă, deci este dificil să vorbim despre o ofertă. Evidentm dacă cineva vine şi dă mai mulţi mani decât merită produsul, răspunsul va fi «Staţi jos, să discutăm!». Dar am senzaţia că nu se va întâmpla aşa ceva. Nu pot înţelege de o companie atât de mare precum News Corp continuă să caute alţi parteneri. Mai întâi a fost Carlos Slim, acum unul nou”, a declarat Ecclestone.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close