Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Arsenal - Barcelona 2-2. Spectacol total şi rezultat favorabil catalanilor (VIDEO)

Arsenal - Barcelona 2-2. Spectacol total şi rezultat favorabil catalanilor (VIDEO)

Arsenal - Barcelona 2-2. Spectacol total şi rezultat favorabil catalanilor (VIDEO)
Sursa foto: ibrahimovic
31 Mar 2010   •   23:35

Două dintre cele mai ofensive echipe din Liga Campionilor au oferit, miercuri, un spectacol de cinci stele pe Emirates Stadium din Londra. Barcelona a controlat autoritar partida timp de o oră şi a luat un avans ce părea decisiv, dar "tunarii" au revenit pe final şi au obţinut un scor mai blând, pierzându-i, însă, pe Arshavin şi Fabregas, accidentaţi.
Trupa lui Guardiola avea, teoretic, un prim test major în partida de pe Emirates Stadium din turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. Cu toate acestea, debutul partidei a semnănat mai mult cu un joc-şcoală. Presingul nemilos şi pasele rapide, din prima au dus la o sumedenie de ocazii ale Barcelonei. Busquets a dat tonul în minutul 2, iar Almunia a trebuit să intervină providenţial, apoi, şi în faţa lui Messi, Ibrahimovic şi Xavi. Arsenal a lăsat impresia unei echipe neputincioase, iar după primele 20 de minute doar norocul a făcut ca tabela să arate tot 0-0. Din acest moment "tunarii" au mai echilibrat partida, iar Bendtner a lovit bara din apropiere, la o fază la care totuşi asistentul a ridicat fanionul.
Ghinionul nu a mai fost o problemă pentru Barcelona în repriza secundă, iar catalanii au deschis scorul imediat după pauză. Apărarea lui Arsenal a fost prinsă dormind, Ibrahimovic a ajuns primul la minge şi a trimis un lob exact peste Almunia, ieşit inexplicabil dintre buturi. Golul de 0-2 a venit în minutul 59, când acelaşi suedez cu origini bosniace a primit balonul în partea dreaptă, a aşteptat poziţia de şut a executat cu sânge rece un şut la vinclu.
Arsenal părea ieşită din joc, dar Walcott, abia intrat, a readus unele speranţe echipei londoneze, marcând în minutul 70. Englezul a trecut în viteză pe lângă Maxwell şi l-a învins pe Valdes. Revenirea britanicilor a fost perfectă în minutul 85, când arbitrul Busacca a arătat punctul cu var şi cartonaş roşu pentru Puyol pentru un fault la Bendtner. Catalanul Fabregas a marcat iar scorul era 2-2. Cu mare preţ, însă, deoarece fostul junior al Barcelonei s-a accidentat aparent grav la picior la executarea penalty-ului.
Rezultatul final o avantajează pe Barcelona, şi totuşi catalanii se pot declara nemulţumiţi că au scăpat printre degete un avans care era aproape decisiv. Arsenal, în schimb, şi-a dat dreptul să spere la o calificare în fieful formaţiei "blaugrana".

Vezi aici golurile partidei Arsenal - Barcelona

Au jucat formaţiile:
Arsenal: Almunia, Sagna, Gallas, Vermaelen, Clichy, Fabregas, Song, Diaby, Nasri, Bendtner, Arshavin; Rezerve: Fabianski, Rosicky, Eduardo, Walcott, Denilson, Eboue, Campbell
Barcelona: Valdes, Dani Alves, Pique, Puyol, Maxwell, Messi, Keita, Busquets, Xavi, Pedro, Ibrahimovic; Rezerve: Pinto, Marquez, Bojan, Henry, Milito, Toure Yaya, Jeffren
Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close