Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cristiano Ronaldo a egalat recordul de goluri într-un sezon al Ligii Campionilor, iar Real Madrid este la un pas de semifinale

Cristiano Ronaldo a egalat recordul de goluri într-un sezon al Ligii Campionilor, iar Real Madrid este la un pas de semifinale

Cristiano Ronaldo a egalat recordul de goluri într-un sezon al Ligii Campionilor, iar Real Madrid este la un pas de semifinale
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    03 Apr 2014   •   09:12

În seara în care a jucat meciul 100 în Liga Campionilor, Cristiano Ronaldo a egalat recordul de goluri într-un sezon al competiţiei, iar Real Madrid este la un pas de semifinale, după victoria cu 3-0 obţinută pe teren propriu în faţa finalistei de anul trecut, Borussia Dortmund.

Câştigătorul Balonului de Aur a marcat în minutul 57 al partidei de pe Santiago Bernabeu şi a ajuns la 14 goluri în actuala ediţie a Ligii Campionilor, performanţă pe care au mai reuşit-o Lionel Messi, în sezonul 2011/12, şi Jose Altafini (AC Milan), în sezonul 1962/63, atunci când competiţia se numea Cupa Campionilor Europeni.

Golul jucătorului portughez a stabilit rezultatul final al meciului cu Borussia Dortmund, după ce galezul Gareth Bale şi Isco înscriseseră în prima repriză şi oferiseră un avantaj liniştitor pentru gruparea din capitala Spaniei.

În urma acestui rezultat, Real Madrid este aproape de calificarea în semifinale, o revanşă pentru eliminarea de anul trecut în faţa aceluiaşi adversar, în penultimul act al competiţiei.

În celălalt meci de miercuri, în Franţa, Paris St. Germain a învins cu 3-1 pe Chelsea şi a devenit favorită la un loc între cele mai bune patru echipe de pe continent.

Campioana Franţei a deschis scorul după doar patru minute, prin argentinianul Ezequiel Lavezzi, dar londonezii au egalat în minutul 27, după ce belgianul Eden Hazard a transformat un penalty.

Gazdele au revenit în avantaj în debutul părţii secunde, în urma autogolului lui David Luiz, pentru ca un alt argentinian, Javier Pastore, să stabilească rezultatul final în prelungirile partidei, după o splendidă acţiune personală.

La fel ca şi Cristiano Ronaldo, Frank Lampard, mijlocaşul lui Chelsea, a ajuns la 100 de meciuri în Liga Campionilor, însă englezul nu a avut motive să sărbătorească, echipa sa riscând să fie eliminată după eşecul de pe Parc des Princes.

Totuşi, parizienii nu vor avea o misiune uşoară în returul de pe o săptămână, mai ales că L'Equipe scrie că Zlatan Ibrahimovic, ieşit de pe teren în minutul 68, din cauza unei accidentări, nu se va reface până la returul de la Londra, de peste o săptămână.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close