Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Există un blestem al "Balonului de Aur"? Vezi cum au decăzut foştii câştigători ai trofeului

Există un blestem al "Balonului de Aur"? Vezi cum au decăzut foştii câştigători ai trofeului

Există un blestem al "Balonului de Aur"? Vezi cum au decăzut foştii câştigători ai trofeului
Sursa foto: ronaldinho
01 Dec 2009   •   22:14

Trofeul oferit de revista France Football celui mai bun fotbalist al anului, "Balonul de Aur", este cea mai râvnită distincţie destinată jucătorilor. Cu toate acestea trofeul, câştigat în acest an de argentinianul Lionel Messi, mare să poarte cu el un blestem. Cei mai mulţi câştigători ai acestuia intră în declin după ce primesc trofeul, foarte puţini dintre ei reuşind să îi câştige de mai multe ori în viaţă.
"Balonul de Aur" nu a putut fi primit, până în 1995, decât de jucători din europeni. După ce această regulă a fost înlăturată, o serie de fotbalişti străini s-au impus, iar câştigătorul trofeului a început să fie privit precum "cel mai bun jucător al lumii" în acel an. Din nefericire, însă, mulţi dintre câştigători par să fie părăsiţi de noroc după ce câştigă trofeul, şi jocul începe să le scârţâie serios. Eurosport a
Iată, astfel, câţiva câştigători ai "Balonului de Aur" şi declinul imediat al carierei lor:
2008 - câştigător Cristiano Ronaldo. Ghinion 60%
Ronaldo a câştigat trofeul după un an de senzaţie cu Manchester United, dar nu a putut să repede performanţele şi în 2009 cu echipele sale de club şi a trecut aproape de ratarea calificării la Cupa Mondială cu echipa naţională a Portugaliei. Transferul la Real Madrid i-a adus multă faimă, dar nu a fost nici măcar aproape de Lionel Messi în cursa pentru "Balonul de Aur" în acest an.
2007 - câştigător Kaka. Ghinion 50%
A rămas un jucător de top, dar nu s-a mai apropiat niciodată de locul 1 în clasamentul cursei pentru "Balonul de Aur". În plus, vremurile în care era cel mai letal par să fi apus.
2006 - câştigător Fabio Cannavaro. Ghinion 70%
A câştigat Cupa Mondială din postura de căpitan al Italiei şi apoi s-a transferat la Real Madrid. Din păcate pentru el, acolo a avut o perioadă dezastruoasă, iar întoarcerea la Juventus îl aduce cu un pas mai aproape de retragere.
2005 - câştigător Ronaldinho. Ghinion 100%
Considerat nu de mult cel mai bun jucător al lumii la mare distanţă de oricare altul, Ronaldinho a decăzut fotbalistic, fizic, moral şi ca motivaţie. La AC Milan se îndepărtează tot mai mult de forma pe care o arăta în vremurile bune de la FC Barcelona.
2004 - câştigător Andrey Shevchenko. Ghinion 90%
Un atacant extraordinar la AC Milan, ucraineanul s-a stins odată cu plecarea la Chelsea, iar recentul transfer la Dinamo Kiev arată forma în care este Shevchenko în acest moment. Declinul lui s-a produs odată cu plecarea la Chelsea, unde a marcat doar 16 goluri în doi ani, mult prea puţin pentru forma cu care obişnuise.
2001 - câştigător Michael Owen. Ghinion 90%
Accidentările au pus stop ascensiunii incredibile a lui Michael Owen, care impresiona încă de la 17 ani, şi care a condus Liverpool către câştigarea Cupei UEFA. Plecarea la Real Madrid în 2004 şi transferul la Newcastle un an mai târziu l-au scos pentru mult timp din cercul performanţei.
Ultimul jucător care a câştigat, pentru a doua oară, "Balonul de Aur", a fost brazilianul Ronaldo, care a recidivat în 2002, după ce cucerise inimile microbiştilor din toată lumea şi în 1997.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Balonul de Aur Lionel Messi Ronaldinho
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close