Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Ibrahimovic îl face praf pe Guardiola în autobiografia sa: „Faci pe tine în faţa lui Mourinho!”

Ibrahimovic îl face praf pe Guardiola în autobiografia sa: „Faci pe tine în faţa lui Mourinho!”

Ibrahimovic îl face praf pe Guardiola în autobiografia sa: „Faci pe tine în faţa lui Mourinho!”
de M.T.    |    03 Noi 2011   •   16:04

Dezvăluiri incendiare făcute de Zlatan Ibrahimovic în autobiografia sa, care va fi lansată săptămâna viitoare. Atacantul suedez al lui AC Milan explică raportul pe care l-a avut cu Pep Guardiola în perioada în care a evoluat pentru FC Barcelona, considerând sezonul petrecut alături de gruparea catalană drept „un infern”.

Primul capitol al cărţii, care  a fost publicat de cotidianul suedez Aftonbladet, acoperă sezonul petrecut de Ibrahimovic alături de Barcelona, iar părerea sa despre clubul considerat cel mai mare din lume nu este deloc una bună.

Când am semnat, eram în al nouălea cer. Dar la prima întâlnire cu Guardiola mi s-a spus că trebuie să rămân cu picioarele pe pământ şi mi-a sugerat să nu vin cu maşini ca Porche sau Ferrari la antrenamente. Mi-a spus că trebuie să am o atitudine mai modestă”, a povestit sudezul, care continuă: „De ce decide clubul ce maşină am voie să conduc?”.

Actualul jucător al lui AC Milan a descris şi felul în care se comportă fotbaliştii în vestiarul de pe Camp Nou: „Messi, Xavi, Iniesta, cu toţii erau precum nişte elevi de la şcoală, gata să respecte orice ordin, fără să protesteze. Eu însă sunt un tip căruia îi plac cei care trec pe roşu”. În cele din urmă, Zlatan a decis să se adapteze, dar şi-a dat seama că noua postură nu i se potriveşte deloc: „Am devenit mult prea bun”.

Până la sfârşitul anului 2009, situaţia a devenit tot mai dificilă pentru Ibrahimovic. „Totul a început în momentul în care Messi a început să vorbească şi a cerut un alt rol, iar Guardiola a preferat să-i facă lui pe plac. După o vreme, am mers să discut cu antrenorul, căruia i-am spus că sunt un Ferrari pe care îl conduce ca pe un Fiat. În urma acestei discuţii, lucrurile s-au deteriorat şi mai mult. Pep nici nu îmi mai acorda atenţie”, a dezvăluit suedezul.

Primul care a înţeles ce se petrece a fost Thierry Henry, cu care jucătorul de 30 de ani glumea pe această temă. „Ciao Zlatan, te-a privit astăzi?”, întreba francezul, la care Ibra răspundea: „Nu, dar i-am văzut spatele”. Finalul îi aparţinea tot lui Henry: „Bravo, lucrurile se îmbunătăţesc!”.

În perioada dificilă pe care a traversat-o, Ibrahimovic a găsit sprijin în familia sa, dar nici măcar asta nu l-a putut face să se abţină după un meci pe Madrigal, cu Villarreal, în care a fost folosit doar cinci minute şi a izbucnit la adresa lui Guardiola: „Nu ai ouă! Te c*** pe tine în faţa lui Mourinho! Du-te dracului!”.

A fost momentul care a reprezentat practic despărţirea defintivă dintre Ibrahimovic, care a ajuns în cele din urmă la AC Milan, şi FC barcelona, mai ales că gruparea catalană a rezolvat ulterior şi transferul lui David Villa.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close