Antena 3 CNN Sport Fotbal extern La doar 25 de ani a mai scris o pagină de istorie: Messi, pentru a patra oară ”Balonul de Aur”

La doar 25 de ani a mai scris o pagină de istorie: Messi, pentru a patra oară ”Balonul de Aur”

La doar 25 de ani a mai scris o pagină de istorie: Messi, pentru a patra oară ”Balonul de Aur”
08 Ian 2013   •   00:16

Argentinianul Lionel Messi, în vârstă de doar 25 de ani, a cucerit pentru al patrulea an consecutiv Balonul de Aur. Este primul jucător care reușește să câștige de patru ori trofeul rezervat celui mai bun fotbalist al lumii, atribuit de FIFA împreună cu publicaţia France Football.

Câştigătorul a fost anunţat luni seara, în cadrul Galei organizate de FIFA la Zurich (Elveţia), Messi - autor a 91 de goluri în 2012 - devansându-i în cadrul votului organizat de forul internaţional pe spaniolul Andres Iniesta, coechipierul său de la FC Barcelona, şi pe portughezul Cristiano Ronaldo, atacantul lui Real Madrid.

Johan Cruyff, Marco Van Basten şi francezul Michel Platini, actualul preşedinte al UEFA, au cucerit de trei ori Balonul de Aur în cursul carierelor lor.

”Este incredibil să câștig de patru ori la rând. Vreau să împart acest premiu cu colegii mei de la Barcelona și din naționala Argentinei”, a declarat Messi.

Selecționerul Spaniei, Vicente del Bosque, a fost votat antrenorul anului pentru prima oară după ce echipa sa a câștigat Euro 2012, impunându-se în fața lui Jose Mourinho de la Real Madrid și fostul antrenor al Barcelonei, Pep Guardiola.

Echipa anului a avut în componență doar jucători din campionatul spaniol, cu Iker Casillas în poartă, Dani Alves, Gerard Pique, Sergio Ramos și Marcelo în apărare, Xabi Alonso, Xavi și Iniesta la mijloc și Messi, Radamel Falcao și Cristiano Ronaldo în atac.

Cel mai bun gol al anului i-a aparținut slovacului Miroslav Stoch de la Fenerbahce Istanbul, iar Franz Beckenbauer a primit premiul pentru servicii remarcabile aduse fotbalului.

×
Subiecte în articol: Lionel Messi Balonul de Aur
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close