Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Le Monde a fost condamnat să îi plătească 300.000 de euro lui Real Madrid pentru un articol

Le Monde a fost condamnat să îi plătească 300.000 de euro lui Real Madrid pentru un articol

Le Monde a fost condamnat să îi plătească 300.000 de euro lui Real Madrid pentru un articol
Sursa foto: le monde
13 Mar 2009   •   13:11

Publicaţia franceză Le Monde a primit o lovitură surprinzătoare din partea unui tribunal spaniol, care a condamnat-o să plătească 300.000 de euro pentru un articol defăimător la adresa câtorva cluburi de fotbal. Articolul care a dus la această sancţiune acuza că respectivele cluburi practicau dopajul. Directorul Le Monde, Laurent Greilsamer, spune că decizia tribunalului este prea dură, spunând că sancţiunea obişnuită în UE pentru astfel de fapte este una simbolică, de 1 euro.
Ziarisul Stephane Mandard este cel care a scris, pentru Le Monde, articolul care a atras după sine procesul care nu s-a terminat tocmai fericit pentru francezi. Potrivit Mediafax, curtea care a dat decizia a fost un tribunal din Madrid. Dacă decizia de va menţine şi după apel, publicaţia şi jurnalistul vor trebui să plătească 300.000 de euro clubului Real Madrid, dar şi 30.000 de euro doctorului campioanei Spaniei, Alfonso del Corral, acesta fiind cel care ar fi administrat substanţele interzise jucătorilor potrivit articolului din Le Monde.
Laurent Greilsamer a declarat după aflarea deciziei:
"Evident că vom înainta un apel, pentru că suma pe care am fost condamnaţi să o plătim este exorbitantă şi disproporţională în raport cu toate practicile din Uniunii Europenă. Pot înţelege supărarea conducătorilor echipelor Real şi Barca. Totuşi, dacă ei consideră că le-a fost atinsă onoarea, ar fi putut pretinde o condamnare simbolică de un euro aşa cum se practică în UE. Înţelegem că fotbalul este un fel de religie de stat în Spania, dar avem şi noi dreptul să investigăm, să avem unele îndoieli şi suspiciuni legate de practicile sale."
Articolul care a costat-o pe Le Monde 300.000 de euro a apărut pe 8 decembrie 2006 şi dă adevărate dureri de cap publicaţiei după ce şi FC Barcelona a câştigat aceeaşi sumă în instanţă în urmă cu mai mult de un an. În ianuarie 2008, anunţă sursa amintită, un tribunal din Barcelona a obligat ziarul francez să plătească alte 300.000 de euro clubului "blaugrana". Respectivul articol menţiona că patru cluburi, printre care şi Real Madrid şi FC Barcelona, ar fi avut legătură cu medicul spaniol Eufemiano Fuentes, care a avut o strânsă legătură cu marea afacere de dopaj sangvin din ciclism cunoscută sub numele de Puerto.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Le Monde Real Madrid FC Barcelona
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close