Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Lionel Messi, desemnat Balonul de Aur FIFA 2010. Vezi superlativele anului trecut

Lionel Messi, desemnat Balonul de Aur FIFA 2010. Vezi superlativele anului trecut

Lionel Messi, desemnat Balonul de Aur FIFA 2010. Vezi superlativele anului trecut
10 Ian 2011   •   20:48

Balonul de Aur FIFA din 2010, un mix între Jucătorul Anului în ancheta FIFA şi Balonul de Aur decernat de revista France Football, a fost decernat în premieră pe 10 ianuarie 2011. Cel mai bun jucător al anului trecut a fost desemnat Lionel Messi, care i-a surclasat pe colegii săi de la FC Barcelona, Andres Iniesta şi Xavi.

În urma voturilor căpitanilor echipelor naţionale, selecţionerilor şi reprezentanţilor mass-media aleşi de France Football, Jose Mourinho a fost desemnat antrenorul anului 2010. Portughezul a reuşit cu fosta sa echipă, Inter Milano, să câştige tripla Cupa Italiei - Serie A - Liga Campionilor. Premiul similar pentru fotbalul feminin a fost adjudecat de Silvia Neid.

Iată echipa ideală a anului 2010
: Iker Casillas, Gerard Pique, Carles Puyol, Maicon, Lucio, Xavi, Andres Iniesta, Wesley Sneijder, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo and David Villa

Premiul FIFA pentru fair-play a fost acordat echipei de junioare sub-17 ani a Haiti, care s-a descurcat excelent pe plan internaţional în ciuda suferinţei, durerii şi pierderilor cauzate de cutremurul devastator din ianuarie 2010.

Hamit Altintop a primit premiul Ferenc Puskas pentru cel mai frumos gol al anului trecut, o reuşită din partida Kazahstan - Turcia din preliminariile pentru EURO 2012. Premiul i-a fost acordat chiar de Andrey Sidelnikov, portarul pe care l-a învins cu un şut din vole de la marginea careului.

 


Brazilianca Marta a fost desemnată pentru a cincea oară cea mai bună jucătoare de fotbal, iar arhiepiscopul Desmond Tutu a primit premiul Prezidenţial al FIFA, din partea lui Sepp Blatter.



×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close