Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mercato în Europa: Tottenham l-a transferat pe golgheterul Mondialului Under-17

Mercato în Europa: Tottenham l-a transferat pe golgheterul Mondialului Under-17

Mercato în Europa: Tottenham l-a transferat pe golgheterul Mondialului Under-17
Sursa foto: Foto: fifa.com
19 Iul 2011   •   14:17

Tottenham Hotspur a confirmat că l-a transferat de la Siena pe ivorianul Souleymane Coulibaly, golgheterul ultimului Campionat Mondial Under-17 desfăşurat în Mexic.

Suntem încântaţi să anunţăm că am ajuns la o înţelegere pentru ca Souleymane Coulibaly să se alăture clubului nostru”, a anunţat echipa londoneză pe site-ul său oficial, fără a dezvălui însă cifrele afacerii.

Atacantul de 16 ani a marcat 9 goluri în patru partide la Campionatul Mondial Under-17, performanţă prin care a egalat recordul vechi de zece ani al francezului Florent Sinama Pongolle. Coulibaly a evoluat până acum la echipa Primavera a celor de la Siena şi a fost comparat cu celebrul său conaţional Didier Drogba.

Evoluţiile senzaţionale de la turneul final din Mexic au făcut ca Souleymane Coulibaly să intre în atenţia mai multor cluburi importante din Europa, înainte de mutarea pe White Hart Lane existând zvonuri că ivorianul ar urma să semneze cu Real Madrid.

Portarul naţionalei Irlandei, Shay Given, a semnat un contract valabil pe cinci ani cu Aston Villa. În vârstă de 35 de ani, goalkeeperul a evoluat în ultimele două sezoane la Manchester City, după ce a devenit celebru în tricoul lui Newcastle, club al cărui tricou l-a îmbrăcat timp de 12 ani.

Sunt încântat să mă alătur lotului lui Aston Villa, care este un club uriaş. Toată lumea ştie că nu am jucat atât cât mi-aş fi dorit în ultimul sezon, dar acum sunt fericit că o pot face aici”, a declarat Given, care ar putea debuta pentru noua sa echipă chiar joi, în amicalul cu Walsall.

Tot în Premier League, Arsenal a decis să-l împrumute pe Denilson în Brazilia în viitorul sezon. Mijlocaşul de 23 de ani, transferat în 2006 de la Sao Paolo, a evoluat în numai 16 partide în stagiunea precedentă. „Este o bună oportunitate pentru mine, chiar dacă părăsesc Londra cu tristeţe, deoarece am mulţi prieteni aici”, a spus jucătorul pentru site-ul oficial al tunarilor.

Atletico Madrid se pregăteşte pentru o eventuală plecare a argentinianului Kun Aguero, care este dorit de Manchester City, Juventus şi Real Madrid. Echipa de pe Vicente Calderon este aproape de a-l transfera pe Adrian, golgheterul recentei ediţii a Campionatului European de tineret şi cel mai bun jucător al competiţiei din Danemarca. Atacantul de 23 de ani a susţinut deja examenul medical la gruparea din capitala Spaniei, unde poate ajunge gratis, după ce contractul său cu Deportivo La Coruna a ajuns la final. 

Tot la Atletico va ajunge, sub formă de împrumut, goalkeeperul de 19 ani Thibaut Courtois, transferat de Chelsea în această vară de la Genk. Portarul belgian este văzut de oficialii madrileni înlocuitorul perfect al lui David De Gea, plecat la Manchester United.

Este mai bine pentru mine să merg să joc la Atletico. În Spania pot învăţa mai mult decât în Belgia. Ştiu că va trebui să lupt pentru un loc de titular, dar aşa se întâmplă la vârf. Aş fi putut alege soluţia uşoară, să rămân la Genk. Probabil că voi fi împrumutat două-trei sezoane înainte de a deveni un jucător în prima echipă de la Chelsea”, a spus Courtois.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close