Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Messi a devenit primul argentinian care a câştigat Balonul de Aur

Messi a devenit primul argentinian care a câştigat Balonul de Aur

Messi a devenit primul argentinian care a câştigat Balonul de Aur
01 Dec 2009   •   14:28


Atacantul Barcelonei, Lionel Messi a câştigat premiul Balonul de Aur, devenind cel mai bun fotbalist european al anului. Revista France Football a informat că argentinianul l-a învins pe campionul en-titre, Cristiano Ronaldo, cu o diferenţă uriaşă - 473 de puncte la 233.

Messi, în vârstă de 22 de ani, a câştigat "tripla" în sezonul trecut - Liga Campionilor, campionatul Spaniei şi Cupa Regelui. Colegii lui Messi, Xavi şi Andres Iniesta, s-au clasat pe locurile trei şi patru cu 170, respectiv 149 de puncte, în timp ce Samuel Eto'o, care a părăsit Barcelona pentru Inter Milano, a obţinut locul cinci.

"Sincer ştiam că sunt printre favoriţi, pentru că Barcelona a avut un an plin de trofee în 2009, dar nu mă aşteptam să câştig la o diferenţă aşa de mare. Balonul de Aur este foarte important pentru mine. Dedic acest premiu familiei mele, care a fost mereu alături de mine la nevoie", a declarat Messi.

Messi a devenit al şaselea jucător de la Barcelona premiat de France Football, dar primul din 2005, când a câştigat Ronaldinho. Totodată, Messi a devenit primul argentinian care câştigă trofeul, Alfredo Di Stefano fiind considerat spaniol atunci când a fost premiat.

Pe lângă Balonul de Aur, Messi este favorit şi la premiul FIFA pentru "Cel mai bun jucător din lume în 2009", a cărui decernare va avea loc pe 21 decembrie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lionel Messi Balonul de Aur
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close