Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Nemţii care au câştigat CM 1954, dopaţi ca în Al Doilea Război Mondial

Nemţii care au câştigat CM 1954, dopaţi ca în Al Doilea Război Mondial

Nemţii care au câştigat CM 1954, dopaţi ca în Al Doilea Război Mondial
28 Oct 2010   •   15:16

Un cercetător susţine că unii jucători ai echipei Germaniei de Vest, care a câştigat Cupa Mondială din 1954, ar fi fost injectaţi cu acelaşi stimulent oferit tanchiştilor şi piloţilor Luftwaffe în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Zvonurile despre dopaj au circulat în jurul echipei Germaniei de Vest de mai multă vreme. Unii jucători au recunoscut că au fost injectaţi la Cupa Mondială din Elveţia, dar au crezut că li s-a administrat vitamina C. Însă un membru al echipei care efectuează un studiu la Universitatea din Leipzig privind istoria dopajului în Germania spune că aceştia ar fi putut primi metamfetamine, care sub numele comercial de Pervitin au fost folosite şi de trupele naziste.

"Există indicaţii că au fost injectaţi cu Pervitin şi nu cu vitamina C", a declarat Erik Eggers, unul dintre autorii studiului, citat de cotidianul Tageszeitung.

Germania de Vest a învins favorita competiţiei, Ungaria, condusă de Ferenc Puskas, cu 3-2 la Berna şi a câştigat primul titlu mondial la prima apariţie postbelică. Studiul despre istoria dopajului în Germania este finanţat de Comitetul Olimpic German şi va fi terminat în 2012.

×
Subiecte în articol: al Doilea Razboi Mondial
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close