Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Spania şi Cehia vor juca finala Campionatului European Under-19 din România

Spania şi Cehia vor juca finala Campionatului European Under-19 din România

Spania şi Cehia vor juca finala Campionatului European Under-19 din România
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
29 Iul 2011   •   23:00

Spania şi Cehia se vor întâlni în ultimul act al Campionatului European Under-19 care se desfăşoară în România, după ce au învins în semifinale naţionalele din Irlanda, respectiv Serbia.

 
Prima semifinală s-a jucat la Mogoşoaia, acolo unde Cehia s-a impus cu 4-2 în faţa Serbiei. Cehii, care au obţinut punctaj maxim în faza grupelor, au început senzaţional şi conduceau deja cu 3-0 în minutul 19, după golurile marcate de Prkryl, Kalas, şi Jesecek, din penalty, dar sârbii au revenit şi au înscris de două ori în numai trei minute, prin Despotovic.
 
Echipa antrenată de Dejan Govedarica nu a reuşit însă să întoarcă rezultatul, ba mai mult, a mai primit un gol în prelungiri, Skalak stabilind scorul final şi pecetluind prima calificare a Cehiei într-o finală de campionat european la această categorie de vârstă.
 
Cea de-a doua semifinală, care a avut loc pe arena din Chiajna, nu a avut practic istoric. Spania a câştigat cu 5-0 în faţa Irlandei, prin golurile marcate de Deulofeu, Sarabia, Juanmi şi Morata, de două ori, una dintre reuşitele atacantului iberic venind din penalty.
 
Prind dubla realizată împotriva irlandezilor, Morata şi-a consolidat poziţia de lider al marcatorilor la Euro, ajungând la cota 6 în topul golgheterilor.
 
Finala Campionatului European Under-19 va avea loc luni, 1 august, începând cu ora 20, pe stadionul din Chiajna.

×
Subiecte în articol: Chiajna Mogosoaia România Spania Cehia finala
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close