Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Teoria conspiraţiei reloaded: I-a fost transmis lui Ovrebo scorul corect la Chelsea - Barca chiar pe site-ul UEFA?

Teoria conspiraţiei reloaded: I-a fost transmis lui Ovrebo scorul corect la Chelsea - Barca chiar pe site-ul UEFA?

Teoria conspiraţiei reloaded: I-a fost transmis lui Ovrebo scorul corect la Chelsea - Barca chiar pe site-ul UEFA?
Sursa foto: tom ovrebo
08 Mai 2009   •   17:16

Englezii nu se mai opresc şi emit teorii care mai de care mai extreme. Opinia publică din Anglia este convinsă în mare măsură că arbitrul Tom Henning Ovrebo a furat-o pe Chelsea în returul semifinalei de Liga Campionilor cu Barcelona, scor 1-1, la ordine clare venite de la conducerea UEFA. Adepţii teoriei consipaţiei au găsit pe site-ul forului lui Michel Platini o simulare a partidei, făcută cu câteva ore înainte de meci, care se terminase tot cu scorul de 1-1, iar similitudinile nu se opreau aici! Să fie acesta ordinul dat de oficiali lui Ovrebo?
Ieşirea din Liga Campionilor în urma golului lui Iniesta din minutul 93 al meciului cu Barca i-a întristat pe fanii lui Chelsea, dar maniera de arbitraj a "centralului" norvegian i-a înfuriat de-a dreptul. Cele 3-4 penalty-uri refuzate de Ovrebo gazdelor (6-7 penalty-uri după alte surse) au o explicaţie, cred unii britanici. Un raport al meciului Chelsea - Barca publicat miercuri pe site-ul UEFA cu câteva ore înaintea partidei a prezis corect rezultatul final şi felul în care a egalat Barcelona, adică pe final. Mai mult, site-ul a prezis trei din cei patru jucători de la Chelsea care au primit cartonaşe galbene.
Ne-am putea pune întrebarea de ce ar fi făcut UEFA o aşa imprudenţă, să publice exact rezultatul care fusese aranjat. Poate că aceasta a fost felul în care forul european i-a transmis lui Ovrebo cum să se încheie partida, spun englezii.
Reacţia UEFA nu a întârziat, iar David Taylor, secretarul general, nu a ezitat să condamne felul în care au reacţionat jucătorii lui Chelsea după meciul cu FC Barcelona. Didier Drogba a fugit după fluierul de final ca un nebun la arbitru ca şi cum ar fi vrut să-l mănânce. Apoi, ivorianul a avut o criză de furie în faţa camerelor televiziunilor engleze, în timp ce fundaşul portughez Bosingwa l-a numit public pe Ovrebo "hoţ". Aceste reacţii l-au scandalizat pe Taylor, care a declarat în presa engleză:
"Atunci când ajungem la un nivel aşa de ridicat ne aşteptăm ca jucătorii să aibă un comportament mai bun. Meseria de arbitru este extrem de dificilă. Tot ce aş cere ar fi mai mult respect pentru oficiali."
Oficialul european a arătat foarte multă înţelegere în ceea ce priveşte prestaţia lui Ovrebo:
"Sunt emoţii foarte mari la mijloc, dramă, mize importante, băieţii ăştia sunt acolo la mijloc şi trebuie să ia decizii pe loc", l-a apărat Taylor pe arbitru.
David Taylor a vrut să mai oprească valul de revoltă care a cuprins Anglia şi nu numai, şi a declarat că a vorbit cu directorul executiv al clubului Chelsea, Peter Kenyon, acesta dându-i asigurări că nu crede nicidecum într-o conspiraţie a UEFA care să împiedice reeditarea finalei de anul trecut în Liga Campionilor din motive legate, probabil, de marketing.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Liga Campionilor UEFA teoria conspiratiei
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close