Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Zlatan Ibrahimovic a bătut un record vechi de peste 80 de ani şi a devenit cel mai bun marcator din istoria naţionalei Suediei

Zlatan Ibrahimovic a bătut un record vechi de peste 80 de ani şi a devenit cel mai bun marcator din istoria naţionalei Suediei

Zlatan Ibrahimovic a bătut un record vechi de peste 80 de ani şi a devenit cel mai bun marcator din istoria naţionalei Suediei
de M.T.    |    05 Sep 2014   •   10:04

Zlatan Ibrahimovic a devenit cel mai bun marcator din istoria naţionalei Suediei, depăşind un record vechi de 82 de ani.

Joi, în meciul amical cu Estonia, câştigat de suedezi cu 2-0, atacantul lui Paris St. Germain a marcat ambele goluri ale echipe sale şi a ajuns la cota 50 în tricoul naţionalei.

Precedentul record îi aparţinea Sven Rydell (49 de goluri) şi fusese stabilit în 1932.

Ibrahimovic a deschis scorul după doar trei minute, în urma unui corner, apoi a realizat dubla în minutul 24, moment în care a depăşit recordul lui Rydell.

Reuşita cu numărul 50 pentru Suedia nu putea fi decât una specială, aşa cum atacantul de 33 de ani şi-a obişnuit fanii, Ibrahimovic marcând cu călcâiul, după o centrare de pe partea dreaptă a lui Seb Larsson.

„A fost şi puţin noroc, dar era singurul mod în care puteam înscrie”, a spus Ibrahimovic la finalul întâlnirii.

Întrebat de jurnalişti care a fost cel mai frumos gol dintrele cele 50 marcate pentru naţională, Ibrahimovic a spus că „cel mai frumos a fost cu Anglia”, referindu-se la celebra execuţie din foarfecă dintr-un amical desfăşurat în noiembrie 2012.

În acelaşi timp, atacantul suedez a ţinut să-i mulţumească antrenorului italian Fabio Capello, care l-a transformat într-un adevărat marcator, în perioada petrecută la Juventus.

„Abia când l-am întâlnit pe Capello am devenit un marcator. Până atunci, doar jucam bine. Apoi am realizat că golurile sunt importante”, a declarat Ibrahimovic.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close