Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Declinul echipei naționale continuă și în era Daum. Înfrângere la limită în Rusia

Declinul echipei naționale continuă și în era Daum. Înfrângere la limită în Rusia

Declinul echipei naționale continuă și în era Daum. Înfrângere la limită în Rusia
15 Noi 2016   •   19:56

Naţionala de fotbal a Rusiei a învins echipa României cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara, pe Ahmat Arena din Groznîi, într-un meci amical

Gazda Cupei Mondiale din 2018 s-a impus printr-un gol marcat în prelungirile partidei de Magomed Ozdoev (90+3), dintr-o evidentă poziţie de ofsaid. 

Arbitrajul belarusului Kulbakov a fost unul părtinitor, iertând jucătorii ruşi de mai multe cartonaşe galbene şi neacordând un penalty tricolorilor, la un fault clar comis asupra lui Florin Andone. 

Rusia, care venea după eşecuri cu Costa Rica (3-4, acasă, în octombrie) şi cu Qatar (1-2, joi, la Doha), a dominat clar primul sfert de oră, dar nu şi-a creat decât o ocazie clară, un şut al lui Samedov din unghi, scos de Pantilimon (14). 

Gazdele au mai avut o oportunitate notabilă (18), însă Semionov a reluat pe lângă poartă după o intervenţie ratată a lui Pantilimon. 

România a beneficiat de o ocazie rarisimă (28), ratată de Rotariu, la centrarea lui Andone. Acelaşi Rotariu a avut un şut deviat în corner (35). 

Ultima fază periculoasă înainte de pauză a fost o lovitură liberă executată de Samedov (43), de la 25 de metri, puţin pe lângă poartă. 

În repriza secundă, Săpunaru a avut o intervenţie salvatoare în propriul careu (53), apoi Gluşakov (59) a trimis alături de poartă de la distanţă. Kokorin (65) nu a reuşit să-l învingă pe Pantelimon în situaţie de unu la unu, după o preluare greşită. 

În min. 71, după un fault evident la Andone, tricolorii au protestat in corpore, dar nu s-a acordat lovitura de pedeapsă cuvenită, iar Prepeliţă a primit cartonaş galben. 

Finalul a aparţinut echipei Rusiei, care a expediat un şut prin Gluşakov (72), prins de portar, apoi Poloz (80) a tras pe lângă, din poziţie foarte bună. 

Răzvan Marin a trimis şi el un voleu (82), dar balonul s-a dus alături de ţintă. 

În prelungiri, când puţină lume se mai aştepta, la o fază de atac a ruşilor, tratată cu superficialitate de jucătorii noştri, Poloz a tras spre poartă, mingea a ajuns la Ozdoev, venit din ofsaid, iar acesta a trimis balonul în plasă (90+3). Nesincronizarea apărării noastre s-a datorat şi schimbărilor efectuate de selecţionerul Daum, care le-a oferit şansa debutului tinerilor Bogdan Ţîru şi Dragoş Nedelcu. 

România încheie ''dubla'' din noiembrie cu un bilanţ catastrofal, 0-3 cu Polonia la Bucureşti, în preliminariile CM 2018, şi 0-1 cu Rusia, în meci amical. 

Următorul joc al tricolorilor va avea loc pe 26 martie, acasă, cu Danemarca, în preliminariile Cupei Mondiale. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close