Antena 3 CNN Sport Off Sport Cinci români, aleşi să poarte Torţa Olimpică la Londra. Vezi cine sunt ei!

Cinci români, aleşi să poarte Torţa Olimpică la Londra. Vezi cine sunt ei!

Cinci români, aleşi să poarte Torţa Olimpică la Londra. Vezi cine sunt ei!
Sursa foto: Foto: coventrytelegraph.net
20 Mar 2012   •   23:48

Cinci români vor purta torţa Olimpică anul acesta, la Londra. E cel mai important eveniment sportiv internaţional, aşa că emoţiile tinerilor cresc de la o zi la alta. Au început deja antrenamentele. Torţa cântăreşte aproape un kilogram.

Bogdan, Cătălin şi Adrian sunt trei dintre cei cinci tineri care vor purta torţa olimpică la Londra pe o distanţă de 300 de metri, fiecare. Au fost aleşi din sute de candidaţi, în funcţie de CV.

Bogdan conduce o şcoală de ghizi şi e patronul unei firme de IT. În timpul liber şi atunci când vremea e bună se plimbă cu motocicleta.

Cătălin Stelian e actor. A urcat prima dată pe scenă la vârsta de nouă ani. Când a aflat ca va purta torţa Olimpică a început să alerge. Nu vrea să obosească şi să-i dezamăgească pe cei care l-au votat.

Adrian coordonează un program de nutriţie pentru copiii de grădiniţă. Are şi un blog de unde gurmanzii pot învăţa să gătească sănătos. Iar în timpul liber are o pasiune care îi va fi de mare ajutor la Londra.

Alături de ei, la Londra, vor mai merge şi Marius Radu şi Cristina Bogdan. Cei cinci vor purta torţa pe teritoriul Marii Britanii alături alte sute de persoane.
 
Torţa de anul acesta e una dintre cele mai uşoare din istoria Jocurilor Olimpice. Cântăreşte 800 de grame şi are 80 de centimetri. Are forma unui tub cu trei laturi de aluminiu, de culoarea aurului, iar pe cele trei suprafeţe se regăsesc 8.000 de orificii.

Acestea simbolizează numărul celor care o vor purta anul acesta, pe o distanţă total de 13.000 kilometri, până la Londra. Fiecare faţă a formei triunghiulare a torţei, reprezintă cele trei ediţii ale Jocurilor Olimpice găzduite de oraşul de pe Tamisa, Londra, în 1908, 1948 şi 2012.

Startul jocurilor Olimpice se dă pe 27 iulie.


×
Subiecte în articol: emotii
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close