Antena 3 CNN Sport Off Sport Fundaţia lui Lance Armstrong a primit o cantitate record de donaţii, după anunţul că sportivul a fost scos din ciclismul profesionist

Fundaţia lui Lance Armstrong a primit o cantitate record de donaţii, după anunţul că sportivul a fost scos din ciclismul profesionist

Fundaţia lui Lance Armstrong a primit o cantitate record de donaţii, după anunţul că sportivul a fost scos din ciclismul profesionist
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
25 Aug 2012   •   16:57

Anunţul privind radierea pe viaţă a lui Lance Armstrong din ciclismul profesionist nu a avut un impact negativ asupra fundaţiei sportivului de luptă împotriva cancerului, Livestrong, care a primit, vineri, o cantitate record de donaţii, informează AFP.
   
"Mulţumim tuturor susţinătorilor extraordinari ai Livestrong, din întreaga lume", a postat pe Twitter sportivul în vârstă de 40 de ani. "Donaţiile de vineri sunt de 25 de ori mai mari decât cele de joi. Mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc!", a adăugat Armstrong.
   
Doug Ulman, director executiv al fundaţiei lui Armstrong, a declarat pentru postul ESPN că vineri s-au făcut 411 donaţii în valoare totală de 78.000 de dolari. Într-o zi obişnuită, se fac în jur de 45 de donaţii în valoare totală de 3.200 de dolari.
   
Rutierul Lance Armstrong a primit interdicţie pe viaţă şi a fost deposedat de toate rezultatele sportive obţinute din 1998 până în prezent, între care şi şapte victorii în Turul Franţei, a anunţat, vineri, Agenţia Americană Antidoping (USADA).
   
Anunţul a survenit la scurt timp după ce rutierul, retras din activitate în 2011, a declarat că renunţă la lupta judiciară cu USADA, care îl acuză de dopaj de-a lungul carierei sale. Armstrong, care şi-a reafirmat, joi, nevinovăţia, a luat acestă decizie după ce tribunalul federal din Austin, Texas, i-a respins, luni, recursul formulat împotriva USADA, ceea ce a permis agenţiei antidoping să-şi continue ancheta cu privire la sportivul de 40 de ani.
   
Agenţia antidoping l-a acuzat pe Armstrong că a utilizat substanţe interzise, printre care EPO şi steroizi, precum şi transfuzii sangvine, începând din 1996. Americanul, care s-a retras anul trecut din activitate, a depus plângere la un tribunal federal încercând să oprească ancheta USADA, însă a pierdut.
   
Agenţia antidoping din SUA a primit undă verde, la finalul lunii iunie, din partea unui comitet de experţi independenţi, pentru a-l pune oficial sub acuzare pe Armstrong şi pe cinci colaboratori ai săi, printre care fostul său director sportiv, belgianul Johan Bruyneel, şi pe fostul preparator fizic al ciclistului american, Michele Ferrari.
   
Agenţia susţine că deţine mărturii care demonstrează că Armstrong şi cinci dintre foştii săi colaboratori au fost implicaţi într-o operaţiune de dopaj, între 1998 şi 2011.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close