Antena 3 CNN Sport Off Sport Incidente violente la Cupa Africii pe Naţiuni

Incidente violente la Cupa Africii pe Naţiuni

Incidente violente la Cupa Africii pe Naţiuni
22 Ian 2015   •   16:55
Confruntări violente au avut loc între suporteri şi forţele de ordine în afara unui stadion care găzduieşte meciurile de fotbal desfăşurate la Cupa Africii pe Naţiuni.

Martorii susţin că fanii au început să arunce cu sticle şi pietre asupra poliţiştilor, care au răspuns cu gaze lacrimogene.

Incidentele s-au petrecut în preajma stadionului din Bata, înainte de partida dintre reprezentativa echipei gazdă, Guineea Ecuatorială şi Burkina Faso.

Se pare că scandalul s-a declanşat din cauză că exista o singură poartă de acces pe arena sportivă, iar mulţi dintre fani nu aveau bilete de intrare.

Incidente similare au avut loc şi duminica trecută, înainte de debutul oficial al competiţiei în oraşul Ebebiyin.

Întârzierile accesului pe stadion ale fanilor africani au fost provocate şi de controalele suplimentare ale autorităţilor, menite să depisteze eventualele cazuri de Ebola.

Conform normelor sanitare, cei care vor să asiste din tribună la meciurile de fotbal trebuie să aibă o temperatură a corpului care să nu depăşească 38 de grade Celsius şi trebuie să-şi spele mâinile cu un gel special înainte de a intra pe stadion.

×
Subiecte în articol: Cupa Africii pe Natiuni Burkina Faso
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close