Antena 3 CNN Sport Off Sport Operaţia de by-pass coronarian la care a fost supus Cornel Dinu a reuşit

Operaţia de by-pass coronarian la care a fost supus Cornel Dinu a reuşit

 Operaţia de by-pass coronarian la care a fost supus Cornel Dinu a reuşit
de M.T.    |    12 Aug 2011   •   20:11
Cornel Dinu a fost supus, vineri, unei intervenţii de by-pass coronarian efectuate la Spitalul Floreasca de o echipă de medici condusă de Şerban Brădişteanu. Opreaţia oficialului dinamovist a durat aproape 8 ore şi a decurs normal.
 
Starea domnului Dinu este stabilă, iar acum urmează o perioadă de reechilibrare până la trezirea completă. Miocardul a fost complet revascularizat, iar cordul său a fost oprit 60-80 de minute. Până se va trezi pot trece câteva ore sau poate dura chiar până mâine dimineaţă. Se simte normal după o astfel de operaţie”, a spus doctorul Şerban Brădişteanu.

Orice operaţie de acest fel presupune o stare critică postoperatorie. A fost o operaţie dificilă, însă ne-am aşteptat la acest lucru, tocmai de aceea am şi temporizat, pentru ca leziunile de infarct să se cicatrizeze. Sper că nu va mai fi nevoie de altă intervenţie la cord şi că va fi o evoluţie normală”, a explicat medicul care a condus operaţia oficialului dinamovist.
 
Imediat după operaţie, Nicolae Badea a declarat pentru Gazeta Sporturilor că doctorul Brădişteanu l-a asigurat că primele semne sunt pozitive. „Am vorbit cu profesorul Brădişteanu, mi-a spus că domnul Dinu se simte bine, acum se află la reanimare, iar primele semne sunt pozitive. Îi urăm sănătate, vom fi alături de el”.

Operaţia de by-pass coronarian este o intervenţie de revascularizare folositã pentru a îmbunãtãţi fluxul sanguin al inimii la pacienţii cu afecţiuni severe ale arterelor coronariene.

Cornel Dinu nu este la prima intervenţie de acest fel. Acesta a suferit un infarct în data de 19 iulie. Medicii i-au montat un stent, după care a fost supus unei operaţii de by-pass.
 
 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close